onsdag 9. november 2016

Smerter ved samleie overgangsalder

Stort utvalg av helserelaterte hjemmetester. Rask levering rett hjem i postkassen. Svie, kløe, økende utflod og smerter ved samleie kan også være tegn på at skjedeveggene blir tynnere (atrofiske). Er overgangsalder grunnen til underlivsplagene?


Det finnes flere typer smerter man kan få ved samleie. Overfladiske smerter i skrittet og smerter i skjeden er noen av dem.

Overgangsalder , sykdom eller det at du ikke er tent nok er bare noen av årsakene til at samleie kan føles ubehagelig eller smertefullt. I tillegg til tilstandene nevnt over, kan også andre tilstander gi smerter i underlivet, ved for eksempler samleie. Smerter i forbindelse med samleie. Tørr hud med sprekker, ved f. Du sier det kjennes ut som menssmerter, og det kan tyde på at smerten kommer fra livmoren din, men så har du ikke hatt blødninger eller endret utflod. Slik smerte oppleves først og fremst ved skjedeinngangen.


Det du beskriver, passer med klimakteriet, dvs tilstander som kan komme i tiden før den siste menstruasjonen du vil få. Hormonene i kroppen vil svinge og variere, og lage forskjellige forstyrrelser, bl.

Før overgangsalderen kan tilstanden debutere med uregelmessige blødninger. Sporadiske småblødninger etter samleie behøver vanligvis ikke å undersøkes hos lege. Ved gjentatte hendelser er det imidlertid fornuftig å få gjort en gynekologisk undersøkelse.


Heldigvis kan smerter ved samleie ofte skyldes infeksjoner og sopp som lett kan behandles. Det første du bør gjøre er derfor å teste deg for for dette. Ved hudforandringer som fører til smerter eller om en har hun som lett sprekker, gis det råd om riktig hudpleie og om å unngå irriterende stoffer i vulvaområdet, forteller Hammer. Ved riktig veiledning og behandling kan slimhinnene gjenopprettes, pH normaliseres og symptomer som kløe, svie og smerter ved samleie avta.


Dette betyr også at risikoen for urinveisinfeksjoner reduseres. Til denne typen behandling benyttes mye lavere hormondoser enn ved systemisk hormonbehandling 4. Symptomer og årsak til smerte ved samleie. Vanlige årsaker til smerter i underlivet.


De vanligste symptomene på vestibulitt er at det gjør svært vondt når man rører eller trykker på området mellom de indre kjønnsleppene. Det føles som en brennende smerte i underlivet, og det vonde området blir ofte rødt. Etter hvert kan det på grunn av østrogenmangel komme symptomer fra skjede og urinveier med smerter ved samleie , utflo tilbakevendende urinveisinfeksjoner, eventuelt hyppig vannlating. Ved tidlig overgangsalder er det økt risiko for osteoporose (beinskjørhet) med risiko for beinbrudd og smerter. Signalene kan komme fra selve livmoren eller fra livmorhalsen.


Da gjør det vondt foran og dypt i underlivet.

Eventuelle smerter ved samleie vil føles samme sted. Gjør det vondt ute i sidene nederst i magen og nedover i lysken kan smertene stamme fra eggstokker eller eggledere. Hyppig vannlating er et vanlig problem etter overgangsalder. Det samme er svie og smerter ved urinering, lekkasje og hyppige urinveisinfeksjoner. Hetetokter og søvnproblemer vil for være der i en avgrenset periode.


Symptomer på østrogenmangel nedentil vil dessverre ikke gå over av seg selv og har en tendens til å bli verre med årene.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg