fredag 25. november 2016

Hånd fot og munnsykdom inkubasjonstid

Finn laveste nettpris her. Den forekommer først og fremst hos barn under år, er svært smittsom og kan opptre i små epidemier. Siden hånd -, fot - og munnsykdom skyldes et virus, er det lite man kan gjøre, annet enn å lindre og gi smertestillende mot feber. Blemmene i munnen er de som gir størst plager for de minste, og gjør blant annet at det kan være vondt å spise.


Symptomer og forløp.

Coxsackievirus B kan hos nyfødte, spesielt premature, gi alvorlig systemisk infeksjon. Hånd-, fot- og munnsykdom. Størst smittefare like før symptomdebut.


Feces kan inneholde virus i 4–uker. Innen blemmene viser seg, har barnet hatt et par dager med forkjølelsessymptomer, lett feber, og noen barn har litt diaré. Inkubasjonstid fra smitte til symptomer er 3–dager. Ytterst sjelden smittes voksne av sykdommen.


Ved utbrudd er vanlige symptomer vondt i halsen, lett feber, og sår i slimhinnen i munnen som kan ligne på aftøse sår.

Hvordan smitter hånd -, fot - og munnsykdom ? Man er mest smittsom helt i starten når man er smittet, altså før man vet at man har sykdommen. Kan gi moderat feber i noen dager. Behandling Som ved alle febersykdommer er det viktig å gi rikelig med drikke.


Hvis blærene er spesielt plagsomme i munnen kan det være en fordel å mose maten så den blir lettere å spise. Denne infeksjonen må ikke forveksles med munn- og klovsyke (aphte epizootica) en svært smittsom sykdom hos tamme og ville kløvdyr som ytterst sjeldent smittet over til mennesker. Munn- og klovsyke, akutt, ondartet og smittsom virussykdom som særlig angriper klovdyr, spesielt storfe og svin, men også småfe og ville drøvtyggere. Sykdommen rammer oftest barn fra spebarnsalder.


Hest, hun katt og fjærfe kan infiseres eksperimentelt, men angripes neppe spontant av sykdommen. Varicella (vannkopper) og herpes zoster (helvetesild) forårsakes av varicella zoster-virus (VZV) i familien herpesviridae. Primærinfeksjon forårsaker vanligvis hos barn en mild sykdom med utslett (vannkopper), men kan hos voksne gi et mer alvorlig forløp. Munn- og klovsyke (MKS), også kjent som Aphtae epizooticae, er en ekstremt smittsom virussykdom som rammer klovdyr, slik som storfe, sau, geit, gris og ville klovdyr.


Side er munn- og klovsyke en felles virusinfeksjon som små babyer og spedbarn kan oppleve. Når et spedbarn har hånd , fot og munn sykdom du kan oppleve en mild feber, samt en reduksjon i barnets appetitt. Vanligvis foreldrene vil begynne å legge merke til noen sår rundt kinn, tunge og tannkjøtt områder.


Nekrotiserende ulcerøs gingivitt.

Asymptomatiske infeksjoner er vanlige, særlig hos små barn. Eller kan det være hånd -, fot - og munnsyke? Denne sykdommen, som selvsagt ikke må forveksles med munn- og klovsyke, øker i omfang. I sjeldne tilfeller får barn som har vannkopper, sekundære bakterielle infeksjoner i huden – først og fremst med gule stafylokokker eller streptokokker. Det har forekommet tilfeller av virussykdommen munn, hnd- og fotsyke i flere av barnehagene i Alta.


Det kommer an p sykdommen, men her er vre anbefalinger:. Lesjoner kan også vises på rumpe og kjønnsorgan. Utslettet er ikke kløende og kan føre til munnen smerte.


Den femte barnesykdommen heter på det medisinske fagspråket erythema infectiosum, og er en vanlig barnesykdom som gir utslett. Smittemåte: Kontaktsmitte gjennom direkte kontakt med nese- og halssekret (f.eks ved deling av babysmukk, flaske og glass og avføring. Muligens også nærdråpesmitte). Smitteoverføring gjennom kontaminerte næringsmidler er ikke sikkert påvist. Hn fot og munnsykdom er en ikke sjelden sykdom som forrsakes av et virus.


Antibiotika er medikamenter som i hovedsak benyttes for å behandle bakterielle infeksjoner forskjellige steder i kroppen. Det finnes forskjellige typer antibiotika, og penicilliner er den vanligste gruppen. Forløpet av vannkopper er vanligvis mildt hos barn med normalt immunforsvar. De fleste barn får sykdommen i løpet av småbarnsalderen, og de blir derved varig immune.


Det er normalt at man får blemmer i og rundt munnen, samt på. Det er viktig med riktig behandling av brennkoppene for å hindre.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg