mandag 7. november 2016

Hvor mye veier en drue

Så mye søtt kan du nyte for 1kcal Det trenger ikke være surt å være sunn. Når søtsuget river i kroppen, er det helt greit å tilfredsstille det. Du må jo ikke gjøre det med kaker og melkesjokolade.


Hvor mye veier en løk? Middels stor gul løk.

Løken på bildet veide: 1gram, og var en av fire løker i strømpe. Det finnes tusenvis av druesorter, og mest vanlig er det å skille mellom grønne, røde og blå, og mellom borddruer og vindruer. Men jeg bare elsker druer.


Jeg handler på veg hjem fra jobb og tar ofte med meg en 5g pakke med druer. Når jeg kommer hjem forsvinner alt. Jeg klarer ikke å stoppe før det er tomt.


Jeg vet det er mye sukker i druer og det egner seg vel ikke så godt til slanking, samtidig som det er sunnere enn mye annet vi hiver i oss.

Hel agurk med skallet på. Karbohydrater tabell. Vær obs på at tallene inkluderer karbohydratinnholdet også i skall og andre deler av frukt og grønnsaker som vanligvis ikke spises. Nedenfor har vi samlet noen opplysninger om gjennomsnittlig vekt og størrelse for de vanlige elefantartene.


Her finner du vekt og mål på en del matvarer som du ofte bruker i kjøkkenet. Skal du for eksempel bake og mangler kjøkkenvekt, så kan du finne ut hvor mye de ulike ingrediensene veier i denne tabellen. Hei, Blå druer inneholder kcal per 1gram. Grønne druer inneholder kcal per 1gram.


Hvis du veier pakken du har med druer , kan du regne ut hvor mye kalorier det er i pakken. Er det mye sukker i disse og mange kalorier? Jeg Elsker druer , og kan fort spise opp en hel boks med stenfrie druer. Også spørs det jo litt hva målet ditt er da – er det å gå ned i vekt vil det. En voksen vestlig gorilla (hann, sølvrygg) veier i gjennomsnitt ca.


Hunnene veier i gjennomsnitt til 1kg. Det er imidlertid funnet individuelle gorillaer som har veid mye mer enn gjennomsnittet, f. I hvert fall hvis du snakker om myrene, er vi vant til her i Norge.

SIDE2): Har du oversikt på hvor mye du egentlig spiser? Det anbefales å spise minst fem porsjoner frukt, grønnsaker og bær hver dag. Ifølge Helsedirektoratet tilsvarer én porsjon 1gram og dette kan for eksempel være en liten bolle med salat, en gulrot eller en middels stor frukt. Man forbrenner jo mye ved å bare sitte rett opp og ned. En rute av en 2g sjokoladeplate veier g og inneholder kcal.


Et skive TINE Gudbrandsdalsost brunost veier g. Banan uten skinn veier 1g. Næringsinnhold i 1g. Tenker da på den omtrentelige vekten på et gjennomsnittlig eksemplar. En metode er å skjære stilkene halvveis over slik at drueklasene blir hengende på vinstokken.


Visse typer rosiner blir dyppet i kokende vann eller vasket med varm askelut, ofte tilsatt olivenolje, før de tørkes. Rosiner kan ha svart, fiolett, gul eller rød farge, og kvaliteten avhenger av hvor søte, tørre og store rosinene er. Se hvor mye sukker det er i andre godterifavoritter.


En vanlig boks med smågodt veier 4gram og inneholder så mye som 1sukkerbiter (én sukkerbit tilsvarer gram sukker).

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg