onsdag 2. november 2016

Eplekake med yoghurt

Restene kan du fryse, så har du deilig fersk kake å by på når du plutselig får gjester. Saftig gulrotkake i langpannekake. Det er sesong for blåbær. Prøv vår deilige oppskrift i dag.


Den perfekte sjokoladekaken.

Se oppskriften her. Eplekake med yoghurt , krydder og mandler. Nå som det begynner å blir kaldere ute, får jeg lyst på varm, myk eplekake med kryddersmak! Hvis du vil servere kaken med yoghurtsaus, kan du bruke følgende oppskrift: dl kremfløte ss sukker dl matyoghurt.


Pisk kremfløten til krem sammen med sukker. Bland inn yoghurten. Dette er en (nesten) like syndig sak som alle andre gode kaker.


Den er full av brunt sukker og smør, men sammen med syrligheten fra epler og yoghurt blir dette veldig deilig.

Natron reagerer med syre, så bruk det gjerne som hevemiddel i oppskrifter med syrnede meieriprodukter som yoghurt , rømme, sitron eller eddik. Pisket krem med litt lønnesirup er også nydelig til. Smak matyoghurt til med melis og frø fra vaniljestangen. Legg en klatt yoghurt.


Et sterkt barndomsminne er den fantastiske lukten av nybakt eplekake som fylte huset. Denne oppskriften på eplekake uten egg har vi laget med yoghurt slik at den blir enda saftigere. Stikk halvparten av eplebåtene med den tynne siden ned i deigen. Fordel resten av deigen i formen og stikk de resterende eplene med den tynne siden ned i deigen. Strø til slutt over et jevnt lag med perlesukker.


Man setter alltid stor pris på å få servert saftige kaker. Tilsett gjerne et grovt revet eple i grøten og smak til med litt kanel, eller skjær opp annen frukt og dryss over grøten. Bytt gjerne ut yoghurt naturell med en yoghurt med bær eller frukt.


Kjøleskapsgrøten er holdbar i flere dager, så lag gjerne dobbel porsjon med det samme. Bytt ut epler med rabarbra til rabarbrakake. Matyoghurt er tykkere enn vanlig yoghurt naturell.


Kaken holder til ca.

Tips: Bruker du vanlige oppskrifter på f. Tidsbruk, antall porsjoner og delingsmuligheter. Ikke all tzatziki har agurk og hvitløk på ingredienslista. Server med yoghurt , is eller krem.


Jordbær-tzatziki er en dessert av yoghurt , jordbær, eple og hvit sjokolade. Oppskriften kommer fra kokken Stig Juelsen. Dersom du ønsker å smake til eplene med kanel kan du blande ca.


Hakkede mandler smaker også godt oppå eplekaken. Så legger du halvparten i en rund springform,og deler opp noen fersken og strør over (husk å tømme av væska til ferskenen),legg resten av kremen oppå,og pynt til slutt med fersken på topp. Meeeen,den må stå i kjøleskapet en del timer før den spises (bør lages kvelden i forveien). Slik gjer du: Sett ovnen på 1grader.


Start med å dele eplene i terninger, strø. Nam, denne ser god ut! Hver gang jeg er innom her ender jeg opp med å lage noe. For en inspirasjon du er!


Har du en oppskrift på eplekake med vaniljekrem inni? Tror deigen er en del fastere, nesten som paibunn, slik at du klemmer den ut i formen. Også har man eplebiter oppå der igjen, og et lag med vaniljekrem utover.


Eplepannekaker med yoghurt og honning – deiligere start på dagen finnes nesten ikke. En saftig eplekake er noe som blir tatt godt imot blant både store og små. Litt grove pannekaker servert med epleskiver lett stekt i smør og krydret med kanel sammen med litt yoghurt og en dæsj honning.


Smaker kjempe godt og kan nytes til en kopp kaffe, eller byttes ut med brødskiva. Her er oppskrift på en sunnere variant, der smøret er byttet ut med yoghurt og hvetemelet med grovere mel. Enkel eplekake med cottage cheese.


Utvalget av yoghurt uten eller med lite tilsatt sukker har aldri vært større enn det er i dag.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg