mandag 28. november 2016

Dunking i øret

Kjære dunking i øret. På meg høres det ut som om du har væske i mellomøret. Du kan forsøke å fjerne det ved å holde for nesen,lukke munnen og blåse(Vasalva). Hvis dette ikke fører frem,bør du oppsøke lege.


Som fast regel bør alle tilstander som vedvarer,endres el. Det du beskriver ( dunking , følelse av vann i øret , følelse av muskelkramper i øret ) stemmer best med væskeansamling i mellomøret. Lufttrykkskade i øret , barotraume, oppstår som følge av stor trykkforskjell mellom utsiden og innsiden av mellomøret. Det kan føre til skade på trommehinnen og noen ganger også i indreøret. Den er uregelmessig og dunking ikke sammen med pulsen.


Dunking i øret er som regel relatert til væske i øret , edderkopper eller forhøyet blodtrykk. Det trenger ikke å være rytmisk for at det skal være endera av dem. Hvis problemet varer over ti eller du får smerter som vedvarer, oppsøk fastlegen. Noen ganger er det ca. Maligne neoplasmer i mellomret lar seg vanligvis ikke skille fra de som er oppsttt i den beinete del av ytre regang.


Denne er konstant og virker aller mest som at det er pulsen min jeg h. Dette har oppstått midt på natta. Det vil si at man hører lyder som kommer fra en selv. Lyden kan være forskjellig, noen ganger rytmisk som pulsslagene, eller som en ringely pipelyd eller hviskelyd. I alvorligere tilfeller kan det høres ut som rene damplokomotiv. Det kan virke som det er en eller annet som vibrerer eller flimmer.


Jeg er ei dame på år. Skjemaet legger ved informasjon om din datamaskin. Hos barn er akutt otitis medina (AOM) og ekstern otitt hyppig årsak. En annen hyppig årsak er at man klør seg i øret , ofte med vattpinne, en fyrstikk, bøyd binders eller andre ting som føres inn i øregangen.


Man bør aldri føre noe inn i øregangen. Betennelsen kan skyldes bakterier eller sopp. Les også: Se opp for de norske feriemonstrene. Så for at du skal slippe å irriterere deg, og i tillegg ikke skal få noen form for infeksjon i øret , kan det være greit å vite om noen triks for å få fjernet vannet før det oppstår bakterier.


Hodepine som er forbundet med fyllesjuke er bare barnemat i forhold til dette. Her er det snakk om skikkelig dunking. Hvis hodepinen ikke akkompagneres av andre migrenesymptomer, som sløret syn, kan det være et signal om en såkalt hjerneaneurisme, som er en utposning på en blodåre i hjernen. Etter at jeg fikk beskjed om dette har jeg ikke hørt noe fra min lege om det er noe jeg kan og bør gjøre.


Det er ikke piping eller sus.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg