tirsdag 12. juli 2016

Sunt tilbehør til torsk

MINE BESTE TORSKERETTER. Torsk er en ganske nøytral fisk, men sammen med godt tilbehør blir det til det reneste festmåltidet enten det er hverdag eller fest. Slik lager du perfekt stekt torsk.


Kanskje er soyasmør ikke mindre enn det ultimate tilbehør til stekt torsk ? Matvalg er noe vi tar hver eneste dag, flere ganger om dagen – derfor er det viktig å ha et godt forhold til mat.

Ikke alle måltid trenger å være såkalt sunne, men jo flere gode valg du tar i hverdagen, desto mindre betyr utskeielsene – som også er viktig å unne seg iblant. Jeg får ikke torsken til å smake godt. Hva er deres beste oppskrifter på tilbehør og tilberednings måte? Trenger sårt inspirasjon for jeg holde på å gi opp hele fisken.


Er det annen hvit fisk dere heller fåretrekekr å hva har dere av tilbehør da? Stekt torsk passer til både enkelt og litt mer komplisert tilbehør. I denne oppskriften er den servert med blomkålpuré, glaserte grønnsaker og kokte poteter.


Torsk er en mager fisk, så den er kanskje ikke førstevalget når du vil tanke opp med de viktige omega- 3-fettsyrene som finnes i laks, sild og makrell.

Til gjengjeld er den fantastisk slankekost og god muskelmat hvis du trener hardt. Jeg blir stadig vekk inspirert til å teste ut nye oppskrifter på kjøkkenet. På denne bloggen legger jeg ut oppskrifter som jeg er nysgjerrig på og inspirert av - med min vri og bilder til inspirasjon. Forøvrig var det meste av ingrediensene økologiske og fisken var torsk og Alaska pollok fra bærekraftig fiske. Så kan man diskutere hvorvidt det er sunt å spise fritert fisk med røre av siktet hvetemel og stekt i kokende olje?


Det er selvsagt enda bedre å spise ren torsk til middag, men hva er alternativet? Varm det på svak varme i 4-minutter til gulrøttene har blitt mykere men fortsatt har litt motstand igjen. Hvis vannet koker bort før gulrøttene er ferdig tilsetter du bare en spiseskje til med vann. Det er også verdt å huske at gulrøtter slipper ut vann, så følge med på vanninnholdet i kjelen.


Torsk er en fantastisk anvendelig fisk, men likevel er det mange som sliter med å vite hva man skal servere til den eller hva som passer til den milde rene smaken. Gladnyheten er at torsk faktisk passer til det meste. Er du likevel litt i beit for hva du skal servere som tilbehør ? Her er noen gode tips å ta med på veien.


Fisk passes til alle, men sliter du med fordøyelsen eller tannhelsen er fisk spesielt bra fordi den er lett å tygge og lett å fordøye. Torsk med hjemmelaget blomkålpuré, og tomat- og basilikumsaus. En viktig kilde til vitaminer og mineraler.

Selen og jod er to mineraler som vi har i få matvarer. De beste kildene er fisk og annen sjømat. Steik på middels varme i litt smør til dei er sprø og gyllenbrune, ca. Andre forslag til tilbehør kan vere søtpotetmos, rotmos eller potetmos, bakte søtpotetskiver eller kokte poteter, gjerne med brokkoli, blomkål, bakte rotgrønnsaker eller en frisk salat.


En fin variasjon er grønn puré av brokkoli, erter, purre og spinat. Da koker du grønnsakene møre, og kjører dem litt grovt med stavmikser. Smak til med smør og salt og pepper.


Kjempegodt både til fish’n chips og som tilbehør til stekt laks og torsk eller annen hvit fisk. Gjerne som erstatning for poteter også. Panert torsk er faktisk ein av dei bedre torskemiddagane etter mi meining.


Det er så utrulig enkelt å lage til , og det smaker så godt – lett sprø og smakfull panering på torskefiletane, som blir skikkelig saftige og gode i midten. Enkel, rask og veldig god torskerett. Usikker på hvor sunt fettet er.


Og en del fett, men sunt. Passe kalorier til en middag med tilbehør.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg