onsdag 27. juli 2016

Ribbe hellstrøm

Så godt som halve Norges befolkning spiser ribbe på julaften. Hvis du følger disse enkle stegene, vil julemiddagen være reddet i år også. De ferskeste innenriksnyhetene.


Hold deg oppdatert med ABC Nyheter. Oppskriften er like enkel som den er genial. Denne oppskriften er til tre og krever ca kg tynnribbe.

La stå tildekket og kaldt. Legg ribba med svoren ned i en langpanne. Hellstrøms oppskrift gir en saftig og smakfull ribbe.


Riss små ruter i svoren, den skal være lett å skjære - og lett å tygge. Stek ribba først én time med svoren ned. Ha passe med væske i langpanna, ca. Snu ribba etter én time, øs kaldt vann over, og la den ligge med svoren opp like lenge. Se tips for å få den beste ribba med sprø svor og hvor mye ribbe du bør beregne per person.


Se video og bilder som viser trinn for trinn.

Linker til oppskrifter på tilbehør. Salte og pepre ribben gjerne et par døgn i forkant, og lag fine ruter i svoren med en skarp kniv eller et barberblad. Om du begynner med potetene, så kan du bruke smøret til kål, løk og epler. Husk at du kan bruke det klarede smøret flere ganger. Her er oppskriften for deg som vil lage ribbe på samme måte som kokk Øyvind Hjelle.


Du kan se ham i det sju timer lange TV-programmet Ribba – grad for grad. Server ribbe med surkål og medisterkaker samt kokte eller stekte poteter. Stor ribbe er en fordel, ikke vær redd for at den er for feit.


Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif. Ribbe blir best med denne teknikken. I denne videoen ser du hvordan du lager ribbe med perfekt, sprø svor. Når det gjelder ribbe og julaften, så virker det som om hele Norges befolkning har fått hukommelsestap. Ribben stekes sammen med grønnsaker som gjør ribben ekstra saftig og smakfull.


Grønnsakene blir senere base til en kjempegod saus. Stek nok - Det er fint med sprø svor, men det aller viktigste er at kjøttet er saftig og smaker godt. Mange synes ribbe er i feteste laget, men de har ikke prøvd å langtidssteke den. Etter sju timer i ovnen er nemlig fettet borte, enten smeltet inn i kjøttet eller så ligger det i bunnen av pannen.


Men det er bemerkelsesverdig lite fett som ikke trekkes inn i kjøttet. Garantert sprø svor og saftig ribbe !

Coop Mega hjelper deg! Langtidsstekt ribbe med garantert sprø svor. Det er særlig to ting som gir sprø svor og saftig ribbe. Lær deg langtidssteking av ribbe , så får du fornøyde gjester og null stress med matlagingen! Snitt svoren med et barberblad eller en skarp kniv.


Krydre med svart pepper og salt på over- og undersiden av ribben og gni det godt inn. Der står den uten at du rører den i hele timer. Så hever du temperaturen til 2grader og tar av folien. La den stå slik til svoren begynner å poppe.


Det kan ta gode minutter eller mer. Husk, ribben har kost seg på lav temperatur. Det er på høy tid at jeg sier det jeg egentlig mener om ribbe. Og det er ikke så rent lite. Til den som leser: Jeg advarer mot kraftig kost i denne artikkelen.


Verden er fremdeles stor, men den er heldigvis blitt mer tilgjengelig. Så det er bare å pakke og dra. Ut av kontoret, ut av hjemmet, ut av hverdagen, bort fra trivialitetene.


Ihvertfall for en stakket stund. I tilegg finner du på hjemmesiden min en rekke oppskrifter, tips og råd og mye mer.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg