mandag 4. juli 2016

Dikt om livet og døden

Du stod nok og såg deg ikring før du gjekk, men eld vart du ingen stad vâr. Så mange blir drivne i døden no som berre mot livet trår. Men du var ein døds-friviljug. Du bøyde deg, trøytt og sår, mot døden og bad at du måtte bli løyst, og no har han gjort som du bad.


Eit takk var vel siste òm av di.

Trenger du et godt sitat? Det handler om en mann som ser seg tilbake over et levd liv , og gjør seg noen tanker om hva som har vært – livet , og hva som skal komme – døden. Tønseth var også en skattet oversetter og gjendikter, og en dyktig prosaforfatter. Inspirerende, morsomme og underfundige ordtak om livet og det å være menneske.


De to viktigste dagene i livet ditt er dagen du ble født, og dagen du fant ut hvorfor. Livet vokser og krymper proporsjonalt med hvor mye mot du har. I bare tre ord kan jeg oppsummere alt jeg har lært om livet : Det går videre.


Dikt om livet – av 20.

Veien kan ofte virke veldig lang, og tunnelen i enden usannsynlig trang, men selv om det kanskje føles slik nå, vil veien med litt hjelp en annen retning få. Dødens dikt Dette er et dikt om savn, og det som skjer etter døden - vil jeg påstå! Dødsdikt Et dikt om hvordan det er å miste familien sin. Eit eple Et vakkert dikt om et rødt eple.


En badering kan være selve livet Dette diktet er om hva jeg føler for en jeg er forelsket i. Det ble slutt for fem måneder siden, men kommer meg ikke. Selv om jeg prøver og fjerne tanken om døden , er den der og minner meg på at en gang skal jeg også dø. Men selv om jeg prøver med all min kraft, så sniker tanken seg rundt meg, sakte men sikkert. Den tar deg med inn i sin mørke gang.


Og hvis du først entrer den, er det sjeldent du kommer tilbake. Si det med ord er et tilbud fra Mental Helse til alle som ønsker å sende oss en melding og få svar tilbake. Du kan skrive om det som er viktig for deg.


Livet , Ut i det blå … Der hvor ingen føler Der hvor alle er like. Død , Stillhet, Frihet, Jeg ønsker deg velkommen… Jeg vil holde rundt deg, Jeg vil være med deg. Mørkt Lyst Følelser Tomhet Jeg vil slippe alt … Jeg vil la være å føle Er jeg feig?


Har du annet å tilby? En smerte, tomhet og ensomhet?

Nei, døden er fjell. Døden er ikke slik: En knokkelmann. Der skal du stå den siste kvel og se i skjær av solfalls-eld.


Jeg lengter etter å se deg og å føle armene dine rundt meg jeg lengter etter å høre stemmen din men nå hører jeg bare min døden tok deg fra meg og tomrom er alt som er igjen helt til vi atter møtes, så lengter jeg etter deg. Norsk dokumentarserie. Alle skal døy, men kor ille er eigentleg det?


Korleis ville det gått med livet utan døden ? Ein åleinefar og dottera hans må leve utan mor. Dei reiser rundt om i verda for å finne ut meir om korleis dei kan ta stilling til det uungåelege fenomenet, døden. Han merket også, at det var just da han var dypest nede og livet var fullt av sorg.


Dette uroet han og han spurte Herren om dette: - Herre, du sa en gang, at om jeg besluttet meg for å følge Deg, så skulle du alltid gå med meg. Men jeg har merket at under de aller vanskeligste tidene i mitt liv har det bare finnes ett par fotspor.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg