torsdag 7. juli 2016

Laks i folie matprat

Prøv lakseburger neste gang du fyrer opp grillen! Vi har oppskriften. Gå ned i vekt fort uten å sulte deg selv. Oppskrift på en form med grønnsaker og laks i ovn.


Lakseformen gjør seg selv i stekeovnen, mens du gjør andre ting.

Dette er en gjenoppskrift som er laget for å bruke opp mest mulig av maten og unngå å kaste mat. Grillet laks er super sommermat. Legg fisk i folie , eller på et par skiver sitron, og du er sikret at den ikke fester seg i grillristen. Laks i folie er kjempegod turmat! Lag gjerne foliepakkene kvelden i forveien, ta dem med ut på tur og grill dem på et bål!


De kan også slenges på grillen eller stekes i ovn. Hva med en gladlaks til middag? Prøv denne som er innbakt i folie , her beholdes mye av næringsstoffene fra fisk og grønnsaker.

Tilbered i stekeovn eller på grillen. Husk da å oppbevare laksepakkene kjølig i kjøleskapet fram til du skal ha. Om du velger å bruke matprat. Ovnsbakt laks er enkelt, godt og det blir nesten ikke oppvask. Så hakker du litt nøtter (hasselnøtter) og drysser over før du baker laksen i ovnen.


Jeg bruker alltid steketermometer og tar ut fisken når den er grader. En enkel måte å grille laks på er å ha alt i en foliepakke. Har du ikke grill kan du også tilberede denne i stekeovnen.


Prøv en lakseburger med syrlig fenikkelsalat. Pakk folien tett sammen og legg pakkene på grillen. Fisken blir nærmest kokt ved denne tilberedningen. Ovnsbakte middagsretter er noe av det enkleste du kan lage.


Varier grønnsaker etter ønske og server med kokte poteter. Enkelt og utrolig smaksrikt, og ikke minst veldig sunt. Ingen behøver lenger servere laksen ihjelkokt eller stekt til den er knusktørr.


Til det finnes det altfor mange spennende, og ikke minst lettlagete oppskrifter som tar vare på den gode laksesmaken. Se alle lakseoppskiftene i Apéritifs kokebok her Laksen smaker aller best om den serveres med en lett rå kjerne.

Legg laksen på et stort stykke aluminiumsfolie, smør innsiden med litt smør, dryss med salt og pepper og fyll med skivet løk, laurbærblad og fersk estragon. Smør utsiden også med smør. Med alt i en pakke kan den varmes på grillen, i ovnen eller til og med på bålet om du skal ut på tur. Dette er også en rett som gjør det litt mer spennende for barn å spise fisk.


Godt tilbehør til laks i folie. Det finnes nesten ikke grenser for hva du kan ha sammen med laks i folie. Paprika, tomater, blomkål og brokkoli i små buketter, løk og rotgrønnsaker som gulrot og rødbete er også velegnet. Lag ditt eget kryddersmør til.


Husk å tørke av fisken med tørkepapir før den stekes. Salt laksen etter eget ønske. Ovnsbakt: Legg laksefilet i ildfast form og stek på 1grader i – minutter. Grønnsaker kan godt ligge i bunnen av formen, under laksefileten, eller sammen med fisken i folie. Kvardagen er i gang og middagane skal på bordet etter en lang dag på jobb.


Da er det heilt topp med såkalte kvardagsmiddager som både er raske, enkle, næringsrike og mettande. Den røde fisken er nydelig både rå, stekt, ovnsbakt, røkt og gravet. Spis den som filet, i fiskesuppe, som burger, i wok, i wrap eller selvfølgelig som sushi.


Vask og skjær purre, løk og poteter i skiver. Legg alt i en smurt ildfast form, strø over finhakket hvitløk, dill, salt og pepper. Vent med å legge på fiskebitene til det er minutter igjen av steketiden. Smak til med soyasaus og dryss over korianderblader.


Kremet pasta med laks og valnøtter. Pasta og laks utfyller hverandre godt, og med kremet saus og knasende sprø valnøtter til blir smaken enda bedre. Bytt gjerne ut laksen med røkt laks hvis du foretrekker det.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg