fredag 22. juli 2016

Spesialpedagog lønn 2018

Som spesialpedagog fungerer du ofte som en støtte for læreren. Spesialpedagogen kan kartlegge elevens vansker, og så tilpasse aktivitet eller undervisning, arbeids- og opplæringsplaner og bruk av hjelpemidler for eleven. Opplæringsplanen følges opp i samarbeid med læreren.


En av de viktigste oppgavene for Utdanningsforbundet er å jobbe for at medlemmene skal ha bra lønn og gode arbeidsvilkår. Her finner du det du trenger å vite om for eksempel tariff, lønnsoppgjør, tariffavtaler, pensjon.

CSS-filen ble ikke lasted ned korrekt, skjermleseren støtter ikke CSS, eller din versjon av Internet Explorer er for gammel for dette nettstedet. Lønn : Dette er de dårligst betalte yrkene Disse yrkene gir lavest lønn. Kvinner tjener i snitt prosent mindre enn menn Når norske menn har tjent 1kroner, har kvinner i snitt fått kroner og øre. Bruk av masterkompetanse Partene skal kartlegge status rundt bruk av masterkompetanse, og identifisere på hvilken måte slik kompetanse kan benyttes i PBL-barnehagene fremover, for å gi best mulig kvalitet til barna. Lønn og avtaler for ansatte i statlige virksomheter.


Lønnsoppgjøret i NHO (frontfaget) Etter mekling ble partene enige 8. Få med deg resultatet i NHO. Husk at du kan forhandle på lønn når du blir ansatt.

Ta kontakt med Utdanningsforbundets tillitsvalgte på arbeidsplassen din eller fylkeslaget ditt for å få informasjon om lønnsnivået. Se også vår brosjyre: Lønn ved tilsetting. Fag og yrkesgrupper. Vi organiserer arbeidstakere i kommunale, fylkeskommunale, statlige, private og offentlige virksomheter og i sykehusene med alle støttefunksjoner. Tallene er hentet fra Statistisk sentralbyrå, og du kan sortere etter lønn ved å trykke på månedslønn-kolonnetittelen.


Sjekk lønnen din: Dette bør du tjene. Resultatet av hovedtariffoppgjøret pr. Hovedtariffavtalen 1. LØNN : En sveiser tjente i gjennomsnitt 36. Mastergrad gir høyere lønn Publisert 21.


Lønnstakere med mastergrad og doktorgrad har prosent høyere gjennomsnittslønn enn ansatte med bachelorgrad. Forskjellene er størst blant nyutdannede med økonomiske og administrative fag. Det var tøft å begynne som spesialpedagog som ung og nyutdannet. Lene skulle gjerne ha hatt noen undervisningsfag i utdanningen sin i tillegg til spesialpedagogikken.


Mange skoler krever at man har det for å få jobb. Men et sted må man jo begynne, og studiene i spesialpedagogikk er helt klart en god basis.

NSFs lønnspolitikk handler om å sette mål for lønnsutviklingen til våre medlemmer, prioritere og fordele, samt utvikle virkemidler for å nå målene. Statistikken deles opp etter eksamensår hvis det er nok respondenter i gruppen. Hvis du vil bruke statistikken til å vurdere hvor god din lønn er, eller hjelpe dine tillitsvalgte til å forhandle, er det viktig at du svarer på lønnsstatistikken når undersøkelsen blir sendt ut på høsten hvert år. Begynn tidlig å se etter jobb og hva slags type jobber det er der ute! Spesialpedagoger jobber ikke bare i skoler, men også på for eksempel sykehus, rehabilitering og spesialskoler.


Jeg fikk meg først jobb som SFO-assistent på samme skolen som jeg er spesialpedagog på nå og jeg mener det har vært en viktig inngangsbillett til jobben. Ansatte som ellers følger fast turnus har rett til fri med lønn på bevegelige helligdager og høytidsdager i de tilfeller kunden (ordinært arbeidssted) holder stengt og bedriften ikke kan bruke vedkommende til annet arbeid innenfor ordinært oppsatt tid. Oslo kommune er et eget tariffområde med egne avtaler. I de årlige forhandlingene avtales størrelsen på lønnstilleggene for de ulike arbeidstakergruppene, samt andre arbeidsvilkår som arbeidsti pensjonsforhol lønn under sykdom og lignende.


Er du ikke fagorganisert, lønnes du etter hovedtariffavtalen for LO Stat, Unio og YS Stat. For medlemmer i Akademikerne: Lønn angis i kroner. Forenklet hovedlønnstabell.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg