torsdag 14. juli 2016

Pynting av festkaker

Kransekake er vel festkaken over alle festkaker. Populær som den er passer kransekake til 17. Hjemmelaget kransekake er ikke så komplisert å få til, men krever at deigen lages minst dagen før den skal trilles ut og stekes. Det er ti ganger så mange bakterier på mobilen din enn i do.


Mange av disse bakteriene kan føre til magesyke.

Noe å tenke på neste gang du lager mat og surfer på mobilen samtidig? Kandiserte blomster er også fint å bruke. Tips til pynting av bløtkaker. Legg sukkerbrødet litt i fryseren før du skal dele det, da er det enklere å få jevne lag.


Ikke dynk marsipankaker for mye, da kan kaken synke sammen når du. Derfor kan flere av kakene, som suksessterten og iskrembløtkaken, lages i god tid i forveien. For å spare tid på den store dagen, kan man i tillegg bytte ut det hjemmelagde sukkerbrødet i jordbærbløtkaken med ferdigkjøpt kakebunn.


Så værsågo her er den ultimate oversikten:).

Les mer om denne saken. Her legger jeg ut bilder, oppskrifter og fremgangsmåter på det jeg måtte lage av kaker, desserter, kakepynt og annet bakverk. Dette er en side for de kake- og bakeinteresserte. Legger også ut litt trinn-for-trinn-beskrivelser.


Om du bruker kremfløte i stedet for vaniljekrem, vispes den stiv. Leter du etter en kake du kan lage til en spesiell anledning? Bake til kakebordet i en bursdagsbesøk, familiebesøk, dåp eller konfirmasjon? I dette innlegget har jeg samlet mine beste festkaker. Snickerskake Snickerskake er en fantastisk god og mektig kake.


Vår nettbutikk bruker cookies slik at du får en bedre kjøpsopplevelse og vi kan yte deg bedre service. Vi bruker cookies hovedsaklig til å lagre innloggingsdetaljer og huske hva du har puttet i handlekurven din. Fordel klatter av glasuren i de ulike fargene utover kaken og bre de lett over i bølger med en slikkepott eller en kniv, slik at de tre fargene går litt i hverandre. Pass på å ikke blande for mye, for da vil fargene forsvinne helt inn i hverandre.


Mai er full av festdager - og kakebord! Her er våre beste tips til hva du kan bake. Når blandingen nærmer seg kokepunktet trekker du kjelen av plata å rører inn gelatinpulveret kraftig i minst minutt, du kan også bruke stavmikser om du ikke orker å røre så lenge.

Prøv denne oppskriften på porsjonskaker av oreokake – en vinneroppskrift med god smak av sjokolade, fyldig krem og knasende sprø kjeks. Suksessterte egner seg godt til frysing, også med glasur. Ta ut kaken kvelden i forveien og la den tine i kjøleskapet over natten. Oppskrift på sukessterte finner du her.


Du pynter et eget bord med en dekorativ duk og setter frem skåler eller krukker med søtsaker – gjerne også popcorn eller annen salt snacks. I hver av krukkene trenger du en godteriskje som gjestene kan bruke til å forsyne seg med. Godteriposer må også ligge på bordet, slik at gjestene har noe å forsyne seg i. Så var det den gule kremen!


Jeg vet at det er mange som sliter med å få kremen til å få akkurat den konsistensen som den skal ha, og jeg har også prøvd mange ulike oppskrifter av varierende art. Ta smøret ut av kjøleskapet og del det i terninger. Legg det tilbake i kjøleskapet.


Denne blir garantert perfekt!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg