torsdag 14. juli 2016

Fine ord og uttrykk

Se også ord om kjærlighet. Alt var mye bedre før. I en verden som utvikler og moderniserer seg stadig raskere er det kanskje viktigere enn aldri før å sette av litt til å mimre og minnes det som en gang var. Skal du holde en tale, eller vil du bare bli inspirert? Til de som har byttet ut one-linerne sine kontinuerlig i snart år, og som skyter fra ho.


Sider i kategorien Norske ord og uttrykk Under vises 1av totalt 1sider som befinner seg i denne kategorien.

Ordtak er ofte rådgivende,. Noen ganger må man skrive seg selv øverst på huskelappen så man ikke glemmer å huske på den som skal huske på alt det andre. Inspirerende, morsomme og underfundige ordtak om livet og det å være menneske. I bare tre ord kan jeg oppsummere alt jeg har lært om livet: Det går videre. SAMLER ORD OG UTTRYKK : Jens Barland er medieforsker ved NTNUs Institutt for design og forfatter av Glemmeboka.


Barland forteller at barna hans av og til synes han snakker vel gammeldags med ord som skyggelue, ransel og polvotter. Det vakreste ordet han vet er minnebok. Nå er det snart tid for både tyskprøver, -tentamner og -eksamner.

Personlig går jeg GK nå, og skal har tyskprøve. Kanskje forklarer disse ordene noe av den norske kulturen og de norske verdiene? De ferskeste innenriksnyhetene. Hold deg oppdatert med ABC Nyheter.


Vi må ha med noen fine sitater fra love is – tyggisen som jeg hadde vokst opp med ! Eller du har rett og slett lyst til å lese vakre ord om de vakre følelsene som forelskelse og kjærlighet er. Her har vi samlet en rekke sitater om kjærlighet, som vi syntes var spesielt fine og romantiske! Vakre sitater om kjærlighet: Uten kjærligheten ville det ikke vært noen mening i menneskenes drømmer.


Store norske leksikon er et gratis og komplett oppslagsverk skrevet av fagfolk på bokmål og nynorsk. Eg tenkjer altså på faste uttrykk som inneheld mystiske og elles ukjende ord. Finnes det et eget uttrykk for det å høre noe som ikke er der? En liten side med kjente og kjære sitater,kloke ord ,dikt,forfattere,lykke,kjærlighet,sorg og barn.


Vi tenger alle gode ord. Lyd er tilgjengelig for alle engelske uttrykk på denne siden — klikk på hvilken som helst frase for å høre den. Det morsomste nynorskordet jeg har hørt en person si i ramme alvor er kjøttlefse.


Dette er jo ord som finnes på flere språk. Som utlending er jeg dypt fascinert de få gangene nordmenn faktisk lager sine egne ord i stedet for bare å skrive utenlandske ord i lydskrift.

Sjølv om eg saknar enkelte ord frå bokmålet, så har nynorsk likevel visse unike ord som er gøy å kunne bruke. Desse orda finn du ikkje på bokmål: 1. Framifrå Første gong eg høyrte dette, var frå redaktøren min som sa at artikkelen eg hadde skrive var framifrå. I denne tråden oppfordrer jeg alle å poste herlige norske ord som brukes altfor sjeldent, både i skriftlige medier og i dagligtalen. Det kan være gamle uttrykk og begrep på vei ut, eller det kan være helt nye som etter deres mening ikke har fått den oppmerksomheten de fortjener. Aleneforeldre Fine gavetips til supermamma og -pappaer.


DIALEKT- OG STEDSPOSTERS Våre postere med ord og uttrykk fra Sørlandet, Sunnmøre, Trondheim og mange fler.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg