fredag 15. juli 2016

Bartholinitt sprakk

En bartholinitt skyldes at bakterier har kommet inn i kjertelen og forårsaket en infeksjon med betennelse samtidig som at kjertelens utførselsgang er tett. Dette hadde jeg en gang for ca år siden og jeg måtte få den fjernet under narkose på sykehuset. Nå ser det ut som jeg har fått det igjen det er mye mindre hovent enn sist, men MYE vondere!


Noen som veit om jeg kan fikse dette på egenhån eller m. Kvise på kjønnsleppe? Vond kul ved klitoris - Kropp og helse. Hvis en infeksjon oppstår i en bartholinsk kjertel, kalles tilstanden en bartholinitt.


De kjennetegnes ved smerte og hevelse, og man kan få feber. En slik betent kjertel kan tømmes ved å lage et lite hull i den, eller fjernes ved et lite inngrep. Les mer om bartholinitt på NHI.


Hvordan behandle bartholinitt ? Kan jeg ta veksthormoner for å bli høyere? Er det farlig å klemme ut talg fra en talgcyste? Jeg har smerter øverst i magen og løs mage. Kan man gjøre noe for å få puppene til å vokse fortere?


Kan man ta blodprøve noen andre steder enn hos sin fastlege? Det skvulper i magen min. Den brukes både i ren form (som eksternt middel, dråper i nesen), og i fortynnet form (en halv teskje ss kokt vann) for å skylle munnen. Leger bruker til darsonvalisering to typer utslipp: stille (pasienten føler seg ikke gjeldende, det er ingen lyd og lys) og gnist (her er spenningen sterkere, det er et luftgap mellom huden og elektroden på enheten).


Jeg lukter veldig mye nedentil. Hei, jeg er en jente på år. I følge bruksanvisningen brukes Vitaon Karavaeva eksternt.


Forseglingen er impregnert med balsam og påført det berørte området. De forandrer seg hver annen eller tre dager ettersom det blir vått. Hva kan dette være?


Nettstedkart: Kropp og helse Artikler.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg