onsdag 13. juli 2016

Blodtrykk tabell

Leger måler blodtrykk ved svært mange ulike sykdomstilstander fordi det sammen med puls sier noe om sirkulasjonen til pasienten. Friske personer uten spesiell risiko trenger ikke måle blodtrykk , men hvis du er overvektig, røyker eller har andre risikofaktorer for hjerte- og karsykdom bør blodtrykket sjekkes, råder Sollien. Kan vi gjøre noe selv for å senke trykket? Her får du svar på alle de viktigste spørsmålene om både normalt, lavt og for høyt blodtrykk.


Normen for blodtrykk er gjennomsnittlig indeks, optimal for en sunn middelaldrende person. I dette tilfellet er individuelle avvik fra normen (fra til mm Hg), som ikke er patologier, tillatt.

Det er to blodtrykksverdier: det systoliske trykk og vakuum. Det systoliske blodtrykket måles som hjertet kontrakter. Lær mer om hva blodtrykk er og bruk en blodtrykktabell for å finne ut hva som er normalt blodtrykk for kvinner og menn. Men med alderen bliver ens pulsårer stivere og mindre eftergivelige.


Derfor kan blodtrykket stige, og det er ikke unormalt at have et systolisk blodtryk omkring 1mmHg i års alderen. Havner målingene dine i Kina? Hvor presise er de?


Forbrukerrådet har testet blodtrykksmålere fra 1til 1. Slik kan du redusere høyt blodtrykk selv.

De blodtryk varierer efter alder, køn og generelle sundhed på den person. Den kraft, der udøves af blod på væggene i blodkarrene er kendt som blodtryk (BP). Det legene er mest opptatt av, er ikke et enkelt mål av forhøyet blodtrykk - men din totalrisiko for å utvikle hjertekarsykdom. Det er en rekke risikofaktorer for å få hjertekarsykdoArv, kjønn (mann), kolesterol, røyking, diabetes, blodtrykk.


Tabell 4: Andel kvinner med høyt blodtrykk i Nord Trøndelag, i prosent. Er de dyreste best? Blodtrykksmåler til overarm Nøyaktig Blodtrykksapparat til overarmen har blitt designet for å gjøre livet litt enklere ved å ta vare på alt arbeidet med blodtrykksmåling for deg. Blodtrykksmåler har en stor digital skjerm slik at det er svært lett å lese av blodtrykk verdier ved ulike aldre.


Hva er høyt blodtrykk ? Der findes en række apparater på markedet, som du kan købe for at måle dit eget blodtryk. Mål dit blodtryk selv. Hvis du har købt en blodtryksmåler, kan du selv måle dit blodtryk hjemme i vante omgivelser.


Tenåringer bør holde styr på sine blodtrykk verdier, da dette er en viktig del av forebyggende medisin. Tenåringer i alderen til år har gått gjennom mange kroppslige forandringer, og oppdage tidlige varseltegn vil hjelpe dem med å administrere deres helse senere i livet. Gir lite symptomer Problemet med for høyt blodtrykk , er at det som regel ikke gir noen symptomer eller plager for personen det gjelder. Som nevnt lenger oppe i artikkelen er det imidlertid slik at både hjertet, nyrene og blodårene tar skade av å være overbelastet med for høyt trykk over lang tid.


Tilbake til oversiktsartikkelen. Få henne til å måle det flere ganger for at resultatet skal bli mest mulig korrekt - helst på forskjellige tider av dagen. Oversikt over normalt blodtrykk og blodtrykksverdier med hensyn til alder.

Blodtrykksverdier: Lurer du på hva som er vanlig blodtrykk for deg i din alder? Blodtrykk er det trykket som blodet utøver mot blodåreveggen. Trykket er høyest i hovedpulsåren (aorta) og nær null, det vil si lik atmosfæretrykket, i venene ved innmunningen til høyre forkammer i hjertet.


Høyt blodtrykk øker risikoen for hjertesykdom, hjerneslag, nyresykdom og utposning på hovedpulsåren. Jeg har ikke merket noenting til slapphet og svimmelhet når jeg reiser meg. Riktignok var jeg mye svimmel og trøtt på sykehuset, men har ikke vært det tidligere.


Nedenfor finner du en tabell med omtrentlige verdier for normal, høy og lav hvilepuls, og hva de sier om formen din - avhengig av alder og kjønn.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg