torsdag 7. juli 2016

Søke om skilsmisse alene

Bestill nå, betal senere, gratis avbestilling, døgnåpen kundeservice på ditt språk. Budsjett til luksus, hoteller og hjem. Gratis avbestilling! Vi vil gjerne vise deg en beskrivelse her, men området du ser på lar oss ikke gjøre det.


Ektefeller som ikke ønsker å fortsette samlivet, kan søke om separasjon.

For å søke skilsmisse må du enten ha vært separert i ett år, eller du og din ektefelle må ha bodd fra hverandre i minst to år og være enige om at dette er samlivsbrudd. Dersom du for eksempel ønsker å beholde boligen alene etter skilsmissen, må du søke om å stå ansvarlig for lånet alene. Banken må da vurdere betjeningsevnen, betalingsviljen og sikkerheten til den av dere som ønsker å beholde boligen. Søknad om skilsmisse. Skilsmisse innebærer at ekteskapet oppløses og du kan eventuelt gifte deg på nytt.


Du har rett til skilsmisse etter å ha vært formelt separert i minst ett år, eller dersom samlivet har vært brutt i minst to år. Det er tilstrekkelig at du ønsker skilsmisse , og du behøver ikke å oppgi noen grunn. For de aller fleste finnes det to veier til skilsmisse.

Den ene veien går via separasjon, den andre går via samlivsbrudd. Mange får bistand av advokat i skilsmisseoppgjøret, men man må først levere skilsmisse søknad. Du må søke om skilsmisse.


Felles for disse to veiene til skilsmisse er at det i tillegg er et krav om tid. Søk separasjon og skilsmisse digitalt. Du kan søke skilsmisse på to ulike grunnlag: Skilsmisse etter års separasjonstid eller skilsmisse etter års samlivsbrot. Har du vore formelt separert i minst eitt år, kan du søke om skilsmisse.


En skilsmisse er somregel en krevende prosess både følelsesmessig og praktisk. For å veilede litt på veien har vi laget en enkel oversikt for hvordan du kan gå frem hvis du ønsker å skille deg. Du kan ikke ha et forhold til den andre av barnets foreldre som kan bety at du ikke er enslig mor eller far. Etter at separasjonstiden er over, kan du søke om skilsmisse. Skrevet av Skilsmisse.


Separasjon og skilsmisse. Det er kun i helt spesielle tilfeller at skilsmisse kan gis med umiddelbar virkning (vol alvorlige trusler etc). Som ektefelle har du rett til å kreve separasjon, og senere skilsmisse , uavhengig av om partneren er enig i beslutningen om å påbebegynne skilsmisseprosessen eller ikke.


Er man uenige om bosituasjonen må saken evalueres av en domstol.

Er du over år, bor for deg selv og går på videregående skole, kan du søke om barnebidrag til deg selv. Hvis foreldrene dine er skilt, og du bor hos en av foreldrene dine, kan du søke om barnebidrag fra den av foreldrene du ikke bor sammen med. Hvis du bor alene , kan du søke om barnebidrag fra begge foreldrene.


Ettersom foreldrene ikke lenger skal bo sammen oppstår spørsmål om barnefordeling, foreldreansvar og samværsrett. Vanlig samværsrett. Med bakgrunn i barnets beste skal foreldrene inngå en avtale om omfanget av samværet med barnet.


Alt innholdet på nettsidene er skrevet og kvalitetssikret av erfaren advokater med spesialkunnskaper innen familierett, skifte og barnefordeling. Søke om separasjon eller skilsmisse hos Fylkesmannen i ditt bostedsfylke. Hvis dere blir sammen igjen må dere gi skriftlig beskjed om opphør av separasjonen til Skatteetaten. Om dere velger å gjøre avtaler under separasjonen eller ved skilsmissen er opp til dere. Er dere separert ved bevilling fra fylkesmannen, kan dere etter år sende inn begjæring om skilsmisse til fylkesmannen.


Vil ikke din ektefelle skrive under, så kan du sende den inn alene. Ved samlivsbrudd dvs.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg