onsdag 6. juli 2016

Barn skriker hysteriskt på natten

NATTSKREKK HOS BARN : Forklares som en aktivering av deler av hjernen under søvn som blant annet innebefatter områder som styrer bevegelser og følelser. Hei Eg har en sønn på mn som i enkelte perioder sover godt og hele natten , men dei er periodene er ganske korte. Vi kan få kontakt med henne, hun snakker og er våken. Men hun er helt hysterisk og gråter slik at hun ikke får puste, Hun klamret seg til meg, og ville ikke til pappaen eller noe som helst annet.


Etter en stund var hun klar for å le. Han høres ut som han er fryktelig sint.

Han skal absolutt ikke ha dyne på seg, så den må jeg fjerne. Jeg kan ikke ta på ham eller prøve å gi ham smokk, det blir bare dasket vekk, og han blir enda sintere. Inga bekymmer att få honom att somna på kvällarna heller (så länge jag följer kvällsrutinerna) men på natten vaknar han och skriker alltså hysteriskt. Vrider och vänder på sig. Har försökt med allt!


Ungen våkner etter ca 1. Spenner kroppen, og vil verken holdes, men vil heller ikke ned på gulvet. När barn skriker på natten.

Under de första månaderna är dygnsrytmen oregelbunden. Barnet reagerar utifrån sina behov, oavsett tid på dygnet. Därför är det vanligt att barn skriker även på natten. Nyhetsmorgons expert på barn och månaden vaknat på natten och skrikit hysteriskt. Ställer ditt barn till scener, Men det handlar inte om det.


Vi snakker tårer som spruter, bein som sparker og spreller og en gråt vi kun hører i denne sammenhengen. Vår lille gutt på måneder, som har sovet hele natta siden han var måneder, har nå begynt å våkne midt på natta og gråte hysterisk. Hysteriska utbrott på natten ? Skrivet av: Wondergirl: Jag har en pojk på snart månader vars nya nattvanor håller på att göra mig tokig.


Dette foregår i ca. Våra barn har alltid sovit dåligt så det är inget nytt, men det här håller nästan hela familjen vaken. Somnar relativt lätt och vaknar bara för att få smokk eller välling men somnar alltid lätt om. Kanske handlar det om att barnen under natten bearbetar allt som de upplever på dagarna och då skriker för att det känns jobbigt eller svårförståeligt i drömmen.


Ibland säger man att nattskräck oftast drabbar barn från ungefär års ålder, men även yngre barn kan gråta i sömnen, framför allt i perioder när det händer mycket i deras liv. Varför är vår 2-åring ledsen och vill duscha på natten ? Vår son på år har den senaste tiden vaknat mellan en och två timmar efter att han har somnat, varje natt. Han vaknar och klättrar ur sängen, skriker , pratar och gråter och den enda han vill är att duscha.

Han drar i oss och skriker sig hes efter duschen. Må man skifte bleie på barnet, så gjør dette med så lite ståhei som mulig. Ikke lek eller snakk med barnet. Er barnet tørst, så gi det vann. Du går inn til ham og stryker på ham, synger lavt og prøver å roe ham ned.


Han skriker videre og du får ikke kontakt. Han vil ikke opp og han vil ikke ligge. Han er rett og slett hysterisk og virker redd. Ser for meg at han blir forvirret om vi tar kampen tidlig på kvelden, men ikke senere på natten. Man blir förbannad på sina barn ,. Om inget hjälper och du är nära att tappa kontrollen: lägg ner barnet i sängen en stund även om det skriker hysteriskt och andas djupt.


Sannsynligvis har flere barn dette enn hva vi har tall på. Hvis du orker bør du ikke redusere ammimgen på natten ,.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg