onsdag 20. juli 2016

Pms symptomer

PMS trenger ikke å holde deg tilbake. Humørsvingninger og mensensmerter? Lær om din første mensen her! Finn informasjon her! Les mer om det her!

Lær deg mer om mens og din syklus. PMS er plager som er tilbakevendende i perioden før menstruasjonsblødningen, og som forsvinner i løpet av de første dagene av menstruasjonen. Vanlig er fysiske, psykiske og atferdsmessige symptomer som ømme bryster, hevelse i føttene, hodepine, humørsvingninger, irritasjon, spenninger eller angst. Premenstruelt syndrom ( PMS ) Mange kvinner føler seg oppblåst eller anspent i ukene før menstruasjonen. For noen kvinner er det bare en irritasjonskilde, for andre oppleves dette som en stor plage.


Behandling og livsstilsendring kan hjelpe. Mer enn 2ulike symptomer har vært forbundet med PMS , men de tre mest fremtredende er irritabilitet, spenninger og dysfori (nedstemthet).

Vanlige emosjonelle og uspesifikke symptomer er stress, angst, vanskeligheter med å falle i søvn (insomni), hodepine, tretthet, humørsvingninger, økt emosjonell følsomhet, og endringer i libido. Der er i dag god dokumentation for, at kvinder med svær PMS , hvor der er udtalte depressive symptomer kan have stor glæde af psykofarmaka både med hensyn til afhjælpning af de psykiske som de fysiske symptomer. PMS er forkortelsen av premenstruelt syndrom, premenstruelle spenninger, også kalt premenstruell tensjon. Der er beskrevet over 1forskjellige symptomer , men de fleste kvinner med PMS er kun plaget av en mindre del av disse. Er plagene mest psykiske, kan du prøve antidepressiva (SSRI), enten hele tiden eller i en eller to uker før menstruasjonen.


Disse blir oftere brukt hvis du har moderat til alvorlig PMS. Antidepressiva kan gi bivirkninger, og du bør snakke med legen din om fordeler og ulemper ved å bruke disse legemidlene. Hvilke symptomer har man?


Plagene kan innebære både fysiske (somatiske) og psykiske plager. PMS er hodepine, brystspreng, følelse av å være oppblåst, irritablititet, nedstemthet, gråting og appetittveksling. Ifølge Store Norske Leksikon anslås det at av kvinner har noen plager før menstruasjon, mens har så kraftige plager at de defineres som PMS. Fem prosent har plager som fører til sykefravær.


De første årene merket ikke Line så mye til de andre typiske PMS -plagene. Smertene har vært der hele tiden. Der kommer altså kun PMS symptomer , hvis du har ægløsning.

Få oversikt over din menssyklus. Symptomerne på PMS aftager, hvis man hæmmer ægløsningen, fx under graviditet eller ved brug af p-piller. Kvinder med PMS har normale hormoner, men det ser ud til, at de er mere følsomme over for hormoner. Så hva er egentlig PMS ? Vel, premenstruelt syndrom - også kjent som premenstruell spenning (PMT) - skyldes hormonelle endringer som finner sted i løpet av menssyklusen.


PMS dekker mange forskjellige symptomer og følelser som du kan ha. De kan være milde, eller temmelig sterke i enkelte tilfeller. Psykologiske PMS-symptomer kan også inneholde noen endringer i mental funksjon for eksempel problemer i konsentrasjonsvansker eller huske samt endringer i sex-stasjonen. Kvindesygdomme PMS (Præmenstruelt syndrom) PMS er den samlede betegnelse for de psykiske og fysiske symptomer , som nogle kvinder er generet af i perioden mellem ægløsning og menstruationens start.


PMS och PMDS brukar oftast börja upp till en vecka innan mensen och försvinna när mensen kommer. Men symtomen kan också finnas kvar de första två till tre dagarna under mensen. En del personer har besvär även under ägglossningen.


Ibland kan PMS och PMDS pågå från ägglossningen fram till mensens start. Det vanligste symptomet er markante krampesmerter i midtre eller nedre del av magen. Du kan også få smerter i korsryggen og nedover beina.


Noen blir kvalme og kan kaste opp. Andre får hodepine, ørhet eller du kan bli svimmel. Og det står at matlyst blir forandret, og er ikke det noe forandring, er det pms. Betennelse i synsnerven er et vanlig symptom ved MS, og kan ofte være et første symptom på MS.


Man opplever synsforstyrrelser (tåkesyn) og noen ganger også smerter bak øyet. Hos de fleste kommer normalt syn tilbake i løpet av én til tre måneder. Hos en tredel kan en viss grad av sløret syn vedvare. Dobbeltsyn er en annen synsforstyrrelse.


Symptomer på MS Vanlige symptomer ved multippel sklerose kan være nummenhet, vissenhet, nedsatt kraft i armer og bein, ustø gange og tretthet. Mange opplever også problemer med synet, for eksempel i form av tåkesyn, dobbeltsyn eller nedsatt syn, som kan være et første symptom på MS. Symptomene kan forsvinne etter et akutt attakk, men kan også bli værende.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg