torsdag 14. juli 2016

Fedrekvote 2019

Innloggede tjenester. Du kan logge på NAVs tjenester med ulikt sikkerhetsnivå. Med MinID kan du sende meldekort, bruke arbeidstjenestene, sjekke utbetalinger m. Med BankI BankID på mobil, Buypass eller Commfides kan du i tillegg søke om ytelser, skrive til NAV og motta meldinger fra NAV. Ved prosent uttak er mødre- og fedrekvoten uker etter 1. Foreldre har rett til permisjon i til sammen måneder. Mer konkret vil det si uker ved prosent uttak, og uker ved 1prosent uttak, og uansett så lenge det ytes foreldrepenger fra folketrygden.


Proposisjonen skal nå gjennom komitebehandling og vedtak i Stortinget. Tredeling av foreldrepermisjonen har bred støtte i Stortinget, og det er derfor grunn til å anta at det nye regelverket vil bli vedtatt, sier Brostrøm. Hun må starte stønadsperioden senest uker før fødselen, men kan velge å starte uttaket så tidlig som uker før. Siden det er mor som skal ha foreldrepenger i de første ukene før og etter en fødsel, vil altså tidspunktet hun starter stønadsperioden på avgjøre om far skal ha fedrekvote etter ny eller gammel ordning.


Foreldrepengeperioden består i dag av en mødrekvote, en fedrekvote og en fellesperiode som foreldrene fritt kan velge hvordan de skal fordele. Fedre- og mødrekvoten er fra 01. Fellesperioden er de ukene som blir igjen når uker før termin,uker fedrekvote og uker mødrekvote er trukket fra. Mødrekvote og fedrekvote.


Foreldrepengene dine regnes vanligvis ut fra gjennomsnittet av inntekten du har hatt i de tre siste kalendermånedene før foreldrepengeperioden din starter. Det har lenge vært snakk om å innføre en tredeling av foreldrepengeperioden. Per i dag er foreldrepengeperioden delt i tre deler (mødrekvote, fedrekvote og en fellesperiode), men disse delene er ikke like.


Slik regelverket er nå er fedre- og mødrekvoten like lang (uker) uavhengig av om man har valgt eller 1 dekningsgrad. PDF Tidligere utgaver. Denne økningen ble tatt fra fellesperioden, slik at denne ble kortere og er på uker med 1prosent uttak.


Arbeiderpartiet og SV har vært sterke tilhengere av fedrekvote , og i regjeringsposisjon har de stadig gjort kvoten lengre, sist den 1. Når har far rett til fedrekvote ? Loven ble endret 1. Dersom fødselen eller datoen for omsorgsovertakelsen skjedde 1. Som mammapermisjon, er også pappapermisjon på uker. For å ha rett til fedrekvote må både mor og far ha rett til foreldrepenger. Pappapermisjon kan far ta når som helst i perioden for foreldrepermisjon, med unntak av ukene før termin, samt de seks ukene etter fødsel.


Arbeidsgiver plikter å sørge for at arbeidstaker gis feriefritid på virkedager hvert ferieår. Arbeidstaker plikter å avvikle feriefritiden hvert år, jf. Husk å logge ut når du er ferdig. I løpet av de siste ti årene har andelen som tar ut fedrekvote ,. Vil ha ukers fedrekvote. Regjeringen foreslår nå å utvide fedre- og mødrekvoten ytterligere for dem som velger å ta ut foreldrepenger med prosent dekning.


Samtidig vil de fjerne ordene fedrekvote og mødrekvote. Det vil si at der far har opptjent seg rett til foreldrepenger, men ikke mor, så vil ikke far ha rett på fedrekvote. Hvis far har rett på fedrekvote , men ikke tar ut stønadsperioden, så vil foreldrene miste disse ukene av stønadsperioden. Unntaket er dersom mor har søkt og fått innvilget å få fedrekvoten overført til seg.


Det er mulig å velge flere alternativer for å forlenge permisjonstiden. Merk: Regelverket for kvotene endret seg 1. Se kvoter for: foreldrepengeperiode som starter 1. Dersom far skal ha gradert uttak som ikke er fedrekvote , stilles det også visse krav til hva mor må gjøre. Både mor og far kan søke om fleksibelt uttak, og det kan søkes om fleksibelt uttak i hele stønadsperioden bortsett fra tre uker før termin, og seks uker etter fødsel.


Les mer om trygdeytelser til foreldre.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg