tirsdag 5. juli 2016

Avskjedsord til lærer

Lærerne gikk som om de gikk igjen. I EN SETNING har Arne Garborg satt ord på hvorfor det er nødvendig å styrke læreryrket og hvorfor lærerne har grunn til å være stolte av yrket sitt. Gratulerer til alle lærere med overstått verdens læreres dag den 5. FNs organisasjon for utdaning, vitenskap, kultur og kommunikasjon.


Jeg skal i morgen skrive et kort til læreren til klassingen som skal slutte etter år, vil skrive noe fint,men kommer ikke på hva jeg skal skrive Frøken Kan noen med gullord hjelpe meg?

Så en annen ting (tiden er knapp nå) Skal ha en avslutningsgave til en mannlig lærer på år, eneste jeg ve. Holder på lage et slags kort til jenta mi sin lærer. Ho er en super lærer , og bare halvparten av elevene får fortsette å ha henne fra høsten.


Vi er blandt de heldige ) Skal ha endel dikt inni dette kortet (Tagbok), og trenger hjelp til et flott dikt som kan passe til denne anledningen. Formålet med å undervise et barn er å gjøre det i stand til å klare seg uten sin lærer. Kategori: Elbert Hubbard Gode og glade skal menneskene være, som min gamle lærer Nicholas Udall sa når han slo oss, og etterpå lo han når vi gråt.


Dette møtet er ikke noe som til enhver tid skal settes i ruter og rubrikker og dokumenteres med underskrifter fra begge parter.

Eleven er elev – ikke kunde! Og læreren er lærer – ikke salgskonsulent! Men for å komme dit er jo læreren nødt til å få frihet, slik som kunstnere har. Frihet til å kunne skape.


Skal du holde en tale, eller vil du bare bli inspirert? Ser du etter dikt om å bli voksen? Da har du kommet til riktig sted. Her gir vi deg flere fine dikt som handler om det å vokse opp.


Disse diktene kan for eksempel passe i et konfirmasjonsdikt eller til en annen spesiell anledning eller milepæl i livet. Skal du skrive kort til en som skal gå av med pensjon? På denne siden kan du finne tips og inspirasjon til hva man kan skrive på kortet til pensjonisten.


Helt ærlig, den beste talen kommer fra hjertet, om den rimer eller ei, har humor eller er like tørr som bestefars dårlige vitser. Det viktigste et at det er presist og ektefølt. Spør disse to elevene hva de har likt aller best med sin lærer , og hva de kommer til å savne.


Det må vi alle lære oss å takle selv hvor vanskelig det i øyeblikket er, for innimellom er vi bare nødt til å forholde oss til hverdagen slik den kommer.

Det er skjøre vegger mellom suksess og fiasko, det kan være brutale vekslinger mellom det fantastiske og det tragiske. Livet tar vendinger vi ikke kan styre, som vi ikke kan velge. Siden vi har jobbet sammen i en mannsalder, NN, NN, du og jeg, vet du at jeg ikke er noen stor taler.


Men siden de har oppfordret meg til å si noen or betyr vel det at jeg er bedre enn dem. Det var ikke noe problem, du gled inn i miljøet med den største selvfølgelighet. De bør vite hvordan du skal krysse gaten, viktigheten av trafikksignaler, og behovet for å være klar over gaten og veien farer, blant annet. Fordi de er naturlig tilbøyelig til å oppdage verden på egenhån må du forberede dem for sin utforskning ved å lære dem trafikksikkerhet.


Det er flere måter å gjøre dette, og her er noen. Jeg fikk snakke til ungdommen på Langnes skole i Tromsø på vegne av skolens foreldre. Slik ble min tale til ungdommen. Si til en mann at det er tre hundre milliarder stjerner i Universet, og han kommer til å tro på deg. Fortell ham at en benk har våt maling på seg, og har kommer til å røre den for å sjekke om det er sant.


Murphys Lov Jeg skal la meg imponere av teknologi den dagen de gjør mulig å laste ned mat. Her kommer et kort som er tiltenkt å gi sammen med blomster som takk til en lærer. Tips oss gjerne om flere tekster ved å bruke kommentarfeltet nederst på siden. Vi har en kollega som går av nå snart.


Jeg har ansvr for å kjøpe gave og skrive kort. Men hva skriver man på et kort til en som blir pensjonist? Takk for samarbeidet og lykke til i pensjonisttilværelsen?


Som dere skjønner så er det første gang jeg skal skrive et sånt kort. Blir glad hvis noen h. Begynn forberedelsene i god tid. Finn ut hvem tilhørerne er. Samle stoff om den du skal tale til.


Vær gjerne personlig. Bruk humor, men ikke vær slem.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg