tirsdag 24. januar 2017

Dikt om ny begynnelse

Dikt om livet – av 20. Vær ikke lei deg for lenge, for du vet, kjære, at ting forandrer seg, livet består av en serie av hendelser, og av og til må man finne en ny vei. Ingen kan gå tilbake og lage en ny begynnelse , men alle kan begynne i dag og lage en ny slutt. Begynnelser Når hjertet er klar for en ny begynnelse , kan uforutsette ting dukke opp.


Og på en måte, er dette akkurat hva en begynnelse gjør.

Den er en åpning for overraskelser. Rundt intensjoner og handlinger i begynnelser, er det alltid spennende muligheter. Tvert imot: feil er gode lærere som hjelper oss med å vokse. Vi trenger også mot og styrke for å forstå at ingen feil er slutten. Dersom De finner dikt som De liker eller annen nyttig informasjon på Internett så bør De skrive ut en kopi eller lagre nettsiden lokalt.


Les og nyt dikt på Internett mens De kan! Et øieblik, hvad er et øieblik? Kun en flyvende gnist, andet ikke!

Man kan velge å gjøre dagen i dag annerledes enn dagen i går, og det som du alltid har gjort før trenger du ikke gjøre om igjen i dag. Nå ved nyttårsskiftet er det ekstra aktuelt å vurdere om man skal endre kurs, legge noe bak seg for å gå videre, ha en slags mental selvangivelse. Ja, jeg har flere tekster klar allerede, og et av diktene er inspirert av fine ord som blir usagt til den som hadde trengt det. Og det heter Så si det da vel. Inspirasjonen henter jeg ute i naturen som er en viktig del av livet mitt.


Føniks fra asken, så tilgi deg selv for avgjørelsene du tok, tilgi deg selv for å være et menneske med all din ufullkommenhet, og tilgi arrene dine, tilgi deg. Jeg tåler å bli sett når det er av deg Jeg tør å synes i din horisont Jeg lar deg se meg der jeg sakte tar mer plass i la. Gode tanker for det nye året nå når det gamle farer av gårde. La det bli fylt av latter og sang. La gleden oss fylle gang på gang.


Det finnes alltid en ny begynnelse. Det handler ikke om å begynne godt eller dårlig. Det som er viktig er å bare begynne. Gjør deg ferdig med dagen når den er over.


Du har gjort det du kunne gjøre. Noen dumheter og feil har garantert sneket seg inn.

Glem dem så fort du kan. Du skal starte den med så mye lykke og friskt mot, at idiotiske ting fra fortiden ikke har et fnugg av sjanse til å ødelegge den. En blogg for dikt om emner som kjærlighet og savn til hverdagsobservasjoner og natur. Et dikt om høsten Mange dager av purpur og gull har oktober gitt oss under en himmel som daglig blåner seg mere blå.


Ennå er frosten bare et disig varsel bak åsen, men langsomt, langsomt begynner året å gå i stå. Avskjed er et dikt om en sorg som har opphav i et konkret dødsfall. Hundetapet, og døden som betingelseløst vilkår for alt levende, er et hovedtema i Avskjed. Det er helt umulig å holde styr på ukedagene nå om sommeren, så jeg gir blanke og poster dikt svært sporadisk og helt etter eget forgodtbefinnende. Før sommerfest hos venninne Siren her forleden satt vi på kjøkkenet og småprata mens vi kutta grønnsaker til grillen.


Thåström sto på spilleren, og vi fortapte oss litt i Fan fan fan. Med prosent av stemmene gikk Olav H. Hauges Det er den draumen av med seieren i NRKs dikt -kåring.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg