tirsdag 10. januar 2017

Hvor mange dager er det i en måned

Den gregorianske kalenderen har fire måneder som er dager og syv måneder som er dager. Februar er den eneste måneden som er dager lang i normale år og dager i skuddår. Beregn dager fra en dato til en annen. Den inkluderer alle dager , fra og med den første til og med den siste dagen , i en måned.


For å bruke konvertereren skriver du inn ønsket verdi i den tilhørende boksen.

Klikk deretter med musen hvor. Denne formen for måling kalles for et siderisk år eller et stjerneår. Et sjterneår er minutter lengre en det tropiske året i gjennomsnitt.


Det er i folketrygdloven vi finner reglene for hvor mange dager du kan være borte fra jobb uten legeerklæring. Hvor lang er egentlig en måned ? Her har vi oppsummert de viktigste reglene for deg. Det er nemlig en begrensning ikke bare på hvor mange dager du kan være borte før du må til legen og få en sykemelding, men også hvor mange ganger i løpet av et år du kan bruke egenmelding ved sykdom.


Kalkuler din alder i dager , år, minutter og sekunder.

Fyll in din fødeslsdaton din og trykk Kalkuler, svarene vises automatisk. Det er helt korrekt som tidligere skrevet her at en arbeidsmåned er 165timer. Bedriftene skal ikke gjøre dette forskjellig, de har her et lovverk å forholde seg til. Når du ser på en kalender, en av de første som springer fram er særhet at hver måned har en tilsynelatende tilfeldig antall dager. Hvorfor er antall dager i en måned ikke lik?


Og hvorfor er de fordelt slik de er ? For å svare på det spørsmålet, må vi se litt på historien til den moderne kalenderen. Men regner man at det er cirka uker i en måned , ser man jo enkelt at det er nærmere måneder. Dermed kan det være vanskelig å forklare for andre (ofte eldre familiemedlemmer som ikke var vant til å regne uker da de selv ventet barn) hvor mange måneder gravid man er.


Store norske leksikon er et gratis og komplett oppslagsverk skrevet av fagfolk på bokmål og nynorsk. En måned bli regnet som uker. Altså blir det antall arbeidstimer pr uke ganget med 33. En arbeidsuke for en som jobber på dagen er som regel 35. For turnusarbeidere 3og for helkontinuerlig skiftarbeid eller lignende turnusordninger er arbeidstiden 3timer pr uke.


Husk at alle nettsider bruker forskjellig mengde data. Noen har mange bilder med mye tekst, mens andre har kortere saker med færre bilder. En grei huskeregel er at sider med mange bilder, videoer og illustrasjoner ofte drar mer data, mens nettsider som VG gjerne bruker færre megabyte.

Denne ekstra ferien gir vanligvis også en forhøyelse av feriepengesatsen fra 1prosent til prosent. Dette var en del av lønnsoppgjøret, og ikke en del av ferieloven. Arbeidstakere som fyller år i løpet av ferieåret har krav på en uke ekstra ferie.


Man kan avtale kortere alminnelig arbeidstid gjennom tariffavtale. En avtale som mange har er 3timer per uke. Arbeid ut over arbeidsmiljølovens grenser for alminnelig arbeidstid er overtid.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg