torsdag 26. januar 2017

Når vokser brystene gravid

Etter hvert som kjertlene vokser , øker størrelsen på brystene. Men hvis du legger på deg mye under svangerskapet, kan også fettlaget i brystene øke slik at brystene blir større også av den grunn. Det er ingen regel for hvor mye brystene vokser. Det er heller ikke slik at en må ha store bryster for å kunne amme.


Du har små grener med knopplignende kjertler i brystet , og når du blir gravid , vokser disse små knoppene ut og danner kanaler og små sekker, som kalles alveoler, til å holde melken. Denne aktiviteten i brystene dine kan få dem til å kjennes prikkende, såre, hovne eller tunge – alt dette er tidlige tegn på graviditet.

Grunnen er at brystene vokser og alt strekker seg når du er gravid. Og har du brystimplantater strekker det seg enda mer. Saken ble opprinnelig skrevet av BarniMagen for Klikk. Når hormonproduksjonen i kroppen endres, begynner kjertelvevet i brystene å vokse, forteller jordmor Kjersti Irgens. Hun har lang erfaring fra svangerskapsomsorg, føde- og barselavdeling og driver privat jordmorpraksis i Bergen.


Kvinner opplever gjerne mer sensitivitet når de er gravide i ung alder eller ved første graviditet. Man merker gjerne smerter i løpet av det første trimesteret av graviditeten. Brystene vokser også i størrelse og blå blodårer blir synlige, noe som indikerer økning i blodstrømmen.

Jeg er bare så vidt gravid nå og de begynner å bli hovne. Nå er jeg på C igjen og lurer på hva som skjer denne gangen. Så det er måske ikke så underligt, at ændringerne begynder tidligt. Følelsen i dine bryster.


Så tidligt som bare få dage efter undfangelsen kan du dermed muligvis mærke en ændring i både størrelsen og følelsen af dine bryster. Brystene kjennes gjerne tyngre og brystvortene får en mørkere farge. Om du plutselig føler deg unormalt trøtt og uopplagt, kan det være et tegn på at du er gravid. Væsking fra brystvortene vil i denne veiviseren si væsking fra en eller begge brystvortene hos kvinner som ikke ammer. Hva kan årsaken være, og når bør du ta kontakt med lege?


Les mer om dette i NHI. Som regel dreier det seg om ømme cyster eller knuter i brystet. Rask og trygg leveranse. Billig, sikker og rask graviditetstest. Kjøp nå, test deg hjemme.


Når graviditeten er et faktum, begynner melkekjertlene å utvikle seg. Samtidig vokser også blodårenettet i brystene , fordi nærings- og immunstoffene som trengs. Allerede et par uker etter man har blitt gravid kan brystene oppleves som ømme og.

Når brystene vokser vil noen kvinner. Behandling av strekkmerker på brystet. Noen ganger skjer det at graviditeten nettopp kommer, men brystkjertlene svulmer ikke, gjør ikke vondt, ikke vokse. Dette bør ikke være grunn til bekymring. Kanskje årsaken til at brystet under graviditet ikke vokser spesielt kropp av en kvinne.


Det kan kjennes litt ømt når man kommer borti dem, eller også for noen uten at man kommer borti dem. Kjennsgjerningen er at kjertlene i brystene vokser for å kunne produsere melk. I begynnelsen er det ømt fordi vevet utvides og det gjør vondt frem til huden og brystene er tilvendt den nye størrelsen.


NO: Det er svært vanlig å oppleve smerter i brystene (mastalgi), og det er helt normalt at brystene føles ømme før menstruasjon og tidlig i graviditet, ifølge Helsedirektoratet (Helsenorge.no). Ofte finnes det ingen åpenbar årsak til hvorfor man opplever smerter i brystene , og det går over uten behandling. Omend ordene ”støt brysterne” anvendes i forhold til at skabe opmærksomhed om brystkræft, er det en god ide helt reelt at støtte brysterne godt i løbet af graviditeten. Kosthold for gravide.


Når du er gravid trenger du et kosthold som er variert og som gir tilstrekkelig av næringsstoffer. Du trenger mer mat enn ellers for at barnet skal vokse og utvikle seg, samtidig som dine behov dekkes.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg