fredag 6. januar 2017

Bakt søtpotet mikro

Servér en mettende fajita med en mild smak av søtpotet. På NetOnNet har vi mikrobølgeovner med god kapasitet og smarte funksjoner! Bestill nå, betal senere, gratis avbestilling, døgnåpen kundeservice på ditt språk. Budsjett til luksus, hoteller og hjem. Hvis du kvier deg litt for å sette igang, er det muligens fordi ovnsbaking tar litt tid.


Skal du for eksempel lage bakt søtpotet i ovnen på vanlig vis, tar det fort én hel time før den er ferdig. Men med dette trikset, kan du lage bakt søtpotet på minutter. En perfekt bakt søtpotet i kombinasjon med vårløk, chili, bacon og rømme er så mye mer enn assosiasjoner til nattmat og mais i skjegget! Dette er comfort food på sitt aller beste! Bake søtpotet i mikro.


Slik lager du bakt søtpotet med bacon og mais. Bak i mikroen: Sett ovnen på 2grader grill. Prikk søtpotetene med en gaffel. Jon og jeg har aldri bakt søtpotet.


Vi har et greit forbruk av søtpotet , men vi har det enten i ovnen i små biter, eller lager stappe. Bakt søtpotet med ingefær og gressløksmør. Oppskrift på bakt søtpotet.


Lise Finckenhagen lager vegetarmat. Med både søtpoteter og kikerter i ovnen har du god tid til å lage dressing og gjøre klar det du vil ha til servering. Du kan bruke søtpotet på samme måte som vanlig potet, men nettopp på grunn av sødmen synes jeg ofte den har godt av et litt friskt innslag, som noen dråper sitronsaft eller litt rømme. Og ikke minst – bakte søtpoteter! Hadde de ikke trengt nesten en time i stekeovnen, hadde jeg spist dette til middag hver eneste dag.


Hei, det så sinnssykt godt ut! Elsker søtpotet og ikke minst bakt ! Jeg har skrevet et innlegg på min blogg om at tekstilindustrien lyver så det renner der jeg har brukt sweatshop som et utgangspunkt, hadde kanskje vært spennende å lese! Andres arbeidsforhold er så viktig! Det finnes uendelig mange måter å tilberede søtpotet på.


Til tross for at dette ikke er en potet, brukes den på lik måte som poteten. Den kan med andre ord kokes, lages som bakt potet med tilbehør, lages som potetmos, pommes frittes osv. Jeg har laget bakt søtpotet med dette tilbehøret til mange ulike mennesker i sommer, fra små tantebarn til gamle mennesker på år (min far), og til mange av slekt og venner sånn midt i livet. Bakt potet er enkelt og godt, og kan fylles med akkurat det du ønsker.


Rømme og smør er det aller enkleste, men her er det bare å bruke fantasien: kryddersmør, hvitløksmør, vårløk, bacon, skinke, mais, ost og mye mer. Med knasande kikerter på toppen kan dette serverast både som middag eller digg kveldskos. Jeg har forløpig til gode å møte noen som ikke digger smaken av bakt søtpotet.


Og med dette krydderet. Lag et par smekkfulle brett av dette og og server med en frisk yoghurtdip til gjester. Jeg lover det blir stor suksess. MYE bedre (og sunnere) enn potetchips og ostepop!


Disse saltbakte godbitene kan brukes som utgangspunkt for mange forskjellige retter. Nydelige som tilbehør til både kylling og hvit fisk eller som en hovedingrediens i salater og supper. Smaker spesielt godt til biff.


Beregn en stor potet pr. Pakk potetene inn i aluminiumsfolie. Stikk en kniv i poteten for å kjenne om den er ferdig.


Planten stammer trolig fra Sør-Amerika, men kjennes ikke lenger i vill tilstand. Det er ingen produksjon av søtpotet i Norge. I dag dyrkes den i alle tropiske områder og vi har også litt norsk produksjon.


Som navnet tilsier, er denne poteten søtere enn vanlig potet. Søtpotet kommer opprinnelig fra Sør-Amerika.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg