tirsdag 10. januar 2017

Bakt søtpotet til biff

Prøv en mettende fajita med en mild smak av søtpotet. Biff og bakt potet ikveld (igjen) – eller? Det er lite som slår en saftig biff , men selv for en ekte biffelsker kan det blir kjedelig mer det samme tilbehøret dag ut og dag inn.


Saftig biff med bakt søtpotet. Vend om på potetene under stekingen.

En saftig biff har vi fortjent i dag ! Servert med enkelt og godt tilbehør, søtpotet , rødløk og mais. På toppen en stor skje med kryddermør ! Ta ut kjøttet av kjøleskapet time før servering og gni inn med timian. Salte og pepre kjøttet rett før du skal brune det. Brun kjøttet på høy varme i smør på alle sider.


Sett kjøttet i ovn på 1grader til kjøttemperaturen når grader. La kjøttet hvile i minutter før servering, da får du en rosa, fin biff.

Biff med bakt potet er en klassisk helgerett. Sett til side og la hvile noen minutter før servering. Server biffene med bakte poteter og en klatt rømme.


Dryss over resten av osten og bak i ovnen til søtpotetene er gylne og osten bobler. Grill ytrefiletstykkene til ønsket temperatur. Savner du mer tilbehør, kan vi anbefale å servere en grønn salat med vinaigrette.


Bakt potet kan nytes som et måltid i seg selv, eller som tilbehør til nær sagt alle typer stekt og grillet kjøtt. Smaker spesielt godt til biff. Beregn en stor potet pr.


Pakk potetene inn i aluminiumsfolie. Bakes midt i ovnen på 2grader i 1-timer. Stikk en kniv i poteten for å kjenne om den er ferdig. Løk i ulike former passer nemlig svært godt som tilbehør til biff.


Det kan være surret løk med crème fraïche, salt og pepper, bakt løk, glasert sjalottløk eller pebre, som er et hot salsa med hakket løk, hvitløk, chili, oregano og massevis med frisk koriander. Servér en mettende fajita med en mild smak av søtpotet. En perfekt bakt søtpotet i kombinasjon med vårløk, chili, bacon og rømme er så mye mer enn assosiasjoner til nattmat og mais i skjegget!


Dette er comfort food på sitt aller beste!

Jeg er en stor fan av søtpotet , og disse fylte og bakte potetene er et herlig fullverdig måltid! Denne salaten er glimrende som tilbehør til alle typer grillmat, eller som en vegetarsalat full av smak. De er også gode som tilbehør til biff. Oppskrift på søtpotet som er bakt i ovnen til den er helt myk, og toppet med sprøstekte kikerter og pesto. Jon og jeg har aldri bakt søtpotet.


Vi har et greit forbruk av søtpotet , men vi har det enten i ovnen i små biter, eller lager stappe. Dette så fabelaktig ut! Herlighet da jente! Bakt søtpotet med krydderstekte kikerter Lise Finckenhagen lager vegetarmat.


Med både søtpoteter og kikerter i ovnen har du god tid til å lage dressing og gjøre klar det du vil ha til servering.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg