mandag 9. januar 2017

Finsk lapphund

Verdt å tenke på: Den finske lapphunden skal være rolig og vennlig. Nina Munkebye og Ida Eldevik. Vi er et samlingspunkt for lapphundeiere i Norge.


Historikk: De første innbyggerne på Nordkalotten etter istiden var trolig samer eller fangstfolk som samene blandet seg med. Rasespesifikk avlsstrategi.

Kulturen deres var en typisk fangstkultur, de var jegere og fiskere, og funn som er gjort, tyder på at de hadde hunder. Vi använder cookies för att se till att vi ger dig den bästa upplevelsen på vår hemsida. Om du fortsätter att använda den här webbplatsen kommer vi att anta att du godkänner detta. Noe mindre enn middels stor, kraftig bygget i forhold til størrelsen, litt lengre enn mankehøyden.


Lang og tett pels, ståører. Här kan du läsa mer om hundrasen finsk lapphund. Du hittar även rasstandarden och den rasspecifika avelsstrategin, RAS.

Finsk Lapphund - Dansk raceside for den finske lapphund. The document is located here. Den er en utpreget jakthun og er den finske ekvavilenten til norsk elghund. Finsk lapphund er en spisshun og regnes i gruppen med de nordlige hunderaser.


Rasen vokser fort i Norge og ikke minst i Sverige. Det er kommet mange nye oppdrettere og man skal vite at ikke alle er like seriøse. Det er fortsatt lett å få tak i en finsk lapphund med godt gemytt og god helse, men man bør sjekke litt rundt kombinasjonen og oppdretteren. För andra betydelser, se Lapphund.


Den är intelligent, modig, lugn, läraktig och arbetsvillig med mjuka drag, trogen och med en päls som lämpar sig för subarktiskt klimat. En finsk lapphund har med det stabile væsen stadig mange af sine oprindelige instinkter i behold fra tiden som hyrde- og vagthun men den finder sig i dag også godt til rette i en aktiv familie. Kennel Alnopa er eit lite oppdrett av hunderasen finsk lapphund. Läs mer om hundrasen finsk lapphund. Här finns också valpar till salu från uppfödare och kennlar inom Svenska Kennelklubben som följer våra strikta regler.


Kennel Vestlabben er registrert og godkjent i FCI og NKK, med innehaver Henriette Hansen. Dette kan nok gi litt fluffy inntrykk, og det er slik de skal se ut ;-)Dekkpelsen skal ikke være for lang, da blir den upraktisk.

Tradisjonelt har de vært brukt til reindrift. Bergmynta Kennel, Bærum. Vi er en familie som holder til på Bærums Verk. Hei, og velkommen til oss. Drøbak hundeklubbs utstilling i Råde.


Kiela av Vintervidda CK BIR. Expected Myrskypilvi CK CERT BIM og norsk utstillingschampion! Vet det er noen av de her på forumet, og ville satt kjempestor pris på om dere kan fortelle litt om hunden(e) deres, og rasen sånn generelt!


Desverre har jeg ikke store kunnskaper om denne rasen her, men vi vurderer å få finsk lapphund selv.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg