mandag 30. januar 2017

Hva er en bekymringsmelding

Det finnes barn og ungdom som blir slått hjemme, eller har foreldre som bruker mye alkohol eller blir utsatt for andre typer overgrep, også seksuelle overgrep. Det kan være vanskelig å vite hva man bør melde fra om og ikke. For hva er egentlig en bekymringsmelding ? Når brannvesenet snakker om bekymringsfulle forhol så mener vi forhold som potensielt kan føre til brann.


Klikk på videoen for å se brannforebygger Patrik fortelle deg litt om hva en bekymringsmelding er.

Det at en lærer sender en bekymringsmelding handler mest om at læreren din bryr seg om deg, og ønsker at du skal ha det bra. Du sier jo selv at du ikke vil fortelle hva som er galt, så da håper nok læreren din at du får til å åpne deg for noen andre - Feks. SVAR: Hei gutt år Det er leit at du kjenner at barneverntjenesten eller de som har sendt bekymringsmelding til barneverntjenesten ødelegger deg psykisk.


I disse sakene kan beslutningen om å sende en bekymringsmelding eller la det være ses som sluttproduktet i en kompli-sert prosess med flere mulige utfall, og hvor flere forhold vil påvirke det endelige valget. Jeg er litt usikker, men jeg tror kanskje ting hjemme ikke er så bra. Det kan også være andre, som for eksempel skolen eller naboer, som melder bekymring for et barns omsorgs- eller livssituasjon. Når barnevernet får en bekymringsmelding om et barn, skal de snarest og.


Hvis du er bekymret for om et barn får god nok omsorg, bør du melde fra til barnevernet.

Du trenger ikke være sikker på at noe er galt før du melder fra. Har du en magefølelse på at barnet ikke har det bra, bør du kontakte barnevernet. Melde fra til barnevernet ( bekymringsmelding ) Gå til søk Gå til innhold Gå til menyen. Hold inn Ctrl-tasten eller cmd-tasten på Mac.


Du kan utforme en bekymringsmelding som du sender til fastlege eller kommuneoverlege, med kopi til fastlege. For å sikre barn rett hjelp til rett tid skal meldingen gjennomgås snarest, og senest innen én uke. Nei, man kan ikke sende en bekymring til helsestasjonen, helsestasjonen kan ikke undersøke pga taushetsplikt! Dette kalles meldingsavklaringsfase. Arbeidsmiljøloven har egne bestemmelser for vern mot gjengjeldelse.


Et varsel er en ytring. Om ytringen er et varsel etter arbeidsmiljøloven, kommer an på. Det betyr ingenting hva en kaller det eller hvordan det kategoriseres (som avvik, klage, bekymringsmelding , si ifra osv.). Det er innholdet i det de sier ifra om, og hvem som sier ifra, som.


I de tilfellene en barnevernsak starter med en melding, er vanligste melder politi eller barnevernvakt. Barnet eller ungdommen du er bekymret for, må bo i Tønsberg kommune. Det må være klart for de ansatte når de skal melde fra om en sak, hvordan de gjør det og hva bekymringsmeldingen skal inneholde.

Det er ikke et krav om at det må være skriftlig, men det skal være en fast rutine som alle de ansatte kjenner godt til. Det første som skjer i en barnevernssak er at barnevernet mottar en bekymringsmelding. Alle kan sende bekymringsmelding til barnevernet, enten private personer eller offentlige instanser som skole, barnehage, helsesøstre, politi eller barnevernet selv.


En bekymringsmelding betyr at noen er bekymret for barnet ditt og hvordan barnet har det. Det er en lav terskel for å si fra til offentlige myndigheter og det er ingen forbehold i denne bestemmelsen. Offentlig varsling. Det er bedre å sende en bekymringsmelding for mye enn en for lite! Din omsorg kan redde liv.


Meldingen kan sendes fra lenken nederst på denne siden. Hva skal det stå i bekymringsmeldingen? Der kan du beskrive hva du er bekymret for, på hvilken adresse de brannfarlige forholdene er , og hvem vi eventuelt kan ta kontakt med der. Barneverntjenesten vil, for det tilfellet det er rimelig grunn til å anta at det foreligger kritikkverdige forhol såkalt grunnlag for inngrep fra barneverntjenestens side, gå i gang med å undersøke forholdene snarest. Det er tilstrekkelig at du har grunn til å tro at barnet er utsatt for omsorgssvikt for å melde fra til barnevernet.


Bekymring kan også meldes muntlig. Hvis du mistenker at barnet er utsatt for noe straffbart, for eksempel vold eller seksuelle overgrep, bør du varsle politiet.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg