fredag 27. januar 2017

Crp halsbetennelse

Stort utvalg av helserelaterte hjemmetester. Rask levering rett hjem i postkassen. CRP stiger 8-timer etter oppstart av en akutt infeksjon, men her er det individuelle forskjeller, og noen kan ha akutt infeksjon uten utslag på CRP , sier Hermansen. Akutt halsbetennelse betegnes på fagspråket akutt tonsilitt. Symptomer og tegn på tonsillitt er feber, svulne tonsiller, sår hals, svelgevansker, grøtet stemme og ømme lymfeknuter på siden av halsen.


Hva er halsbetennelse med streptokokker? Streptokokker er den vanligste årsaken til bakteriell halsbetennelse. Ofte forutgås bakterieinfeksjonen av en virusinfeksjon, en forkjølelse, med lett ubehag i halsen. Dersom forkjølelsen kompliseres med en streptokokk-betennelse, vil du bli merkbart sykere med økende halssmerter og ubehag ved svelging.


Ser du har fått mange svar ang CRP , og det er heilt normalt med CRP på rundt 1ved halsbetennelse , så dette er ikkje noko å tenke på, den måler kun bakteriar i kroppen, og desse tar jo antibiotikaen seg av. Om du ikkje er bedre i løpet av eit par- tre dagar må du kontakte lege igjen, for da kan det hende du trenger ein anna type. CRP -verdien stiger også ved revmatiske sykdommer, bindevevsykdommer, noen ondartede sykdommer og etter vevsskader som for eksempel kirurgiske inngrep, hjerteinfarkt eller skader generelt.


Crp halsbetennelse

Jeg hadde crp på og den var nede på etter antibiotikakuren. CRP er et uspesifikt tegn på infeksjon. Har fått en annen type antibiotika, men blir litt stresset av å tenke på at det kan være noe annet enn betennelse.


Er legen i tvil om halsbetennelsen skyldes en streptokokkinfeksjon, kan man ta en CRP. CRP måler hvor mye betennelse som er i kroppen og sier noe om hvor kraftig infeksjonen er. Sykdommen vil gi øket antall hvite blodlegemer i blodet. Blodprøven CRP (C-reaktivt protein) vil vanligvis være forhøyet, også tidlig i forløpet. Forhøyet CRP over støtter diagnosen bakteriell lungebetennelse.


Crp halsbetennelse

SR vil bli forhøyet, men tar litt tid før den stiger. Halsbetennelse er en betennelse i mandlene i svelget. Les mer på apotek1. Jeg tok CRP prøve for noen uker siden pga en halsbetennelse.


Det jeg lurer på er om en CRP gjør utslag på senebetennelser og lignende? For hvis den gjør det så kan jeg vel utelukke at det er virkelig senebetennelse jeg har. Alternativ to er å ta en CRP -måling ved hjelp av blodprøve. CRP -nivået stiger når kroppen er rammet av betennelse, og er derfor et fint hjelpemiddel for å skille mellom virus- og bakterieinfeksjon. En år gammel kvinne fikk vondt i halsen, svimmelhet, feber, pustebesvær og diaré.


Ved undersøkelse konkluderte legen med halsbetennelse. Fem dager senere var allmenntilstanden svekket. Pasienten kastet opp og fikk ikke i seg mat. Legen kan ofte mistenke en lungebetennelse ut fra sykehistorie, men det tas gjerne en blodprøve kalt CRP (C-reaktivt protein) i tillegg.


Den sier noe om infeksjon i kroppen, og ved høy CRP vil man mistenke en lungebetennelse forårsaket av bakterier. En lavere CRP vil peke mot en atypisk lungebetennelse. Av og til tas en prøve fra nese.


Kald drikke og is kan virke lindrende på sår hals. Da var jeg forresten helt sikker på at jeg skulle stryke med. Fikk tatt mandlene uken etterpå, hasteoperasjon. Har en veldig nær venn som er alvorlig syk og i den forbindelse er CRP -nivået en av indikatorene på hvor syk han er.


Jeg finner imidlertid ikke noe sted hvor høyt det er m. Hvor høy crp ligger på viser jo hvor stor infeksjonen er. Om man har crp på over 4etter en operasjon er det pga en infeksjon. Hvis det føles som du svelger piggtrå kan det være en halsbetennelse med streptokokker.


Det er flere forskjellige typer som kan gi sykdom hos mennesker, men viktigst og mest alvorlig er de sykdommene som fremkalles av de såkalte hemolytiske streptokokker.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg