tirsdag 10. januar 2017

Fastende blodsukker 6 2

Finn laveste nettpris her. Ved diabetes har man for lite utskillelse av hormonet insulin i forhold til behovet. Ved den vanligste typen, diabetes type , virker insulinet dårligere enn normalt, noe som gir en relativ insulinmangel.


Hva er blodsukker ? Ved insulikrevende diabetes må du noen ganger godta høyere fastende verdier for å unngå nattlige hypoglykemier.

Det foreligger insulinresistens. Dine HbA1c-verdier er mellom , og , så den biten jo vel ivaretatt. Hvis de er fastende , så er de ihvertfall altfor høye. Jeg er heller ingen ekspert på blodsukker , men har hatt svangerskapsdiabetes ganger.


Det er ikke farlig høyt,men altså i grenseland. Tror det er når det når på fastende mage at de ikke engang gidder å ta resten av prøven. Prediabetes har man dersom fastende blodsukker er på 6. L, og nedsatt glukosetoleranse to timer etter inntak av gram glukose.

Langtidsblodsukker på ,og høyere defineres som diabetes. Fra til ,er internasjonal definisjon på prediabetes, mens amerikansk definisjon fra til ,4. Et blodsukkertal er det samme som en blodsukkerværdi – dvs. Man skelner mellem måling af “ fastende ” og “ikke- fastende blodsukker ”. Det har vist seg at en lavere blodsukkerverdi til sengetid medfører en vesentlig risiko for at man får lavt blodsukker (hypoglykemi)) senere på natten. Dette kan være farlig fordi mange pasienter ikke kjenner lavt blodsukker om natten, men sover igjennom.


Altså, normalt blodsukker er mellom 3-7. Enten måler man fastende blodsukker eller så måler man timer etter man har spist. Så det er sånn sett ingen forskjell om du måler blodsukkeret etter timer eller etter for blodsukkeret skal da uansett være mellom 3-7.


Beskriver antall glukosemolekyler per liter blod. Kolesterolverdi-grensene og blodtrykksgrensene vil settes lavere hos deg enn hos andre. I blodet fraktes glukosen til ulike vev der den brukes som energi og som råstoff for produksjon av diverse stoffer. Selvfølgelig, dersom du har utviklet type -diabetes, og reelt sett fortsatt har det, hjelper ikke tre dager med mer karbohydrater for å bestå denne testen.


Forhøyet fastende blodsukker kun om morgenen? Flere med type -diabetes opplever at blodsukkeret er høyere på morgenen enn til andre tider av døgnet. Om jeg så spiser masse godis og drikker brus, så går det ikke over 4. Blodsukkeret mitt ligger konstant mellom og 4.

Veldig fornøyd med det. På fastende hjerte (drakk et glass vann først) var bls 5. Drakk en stor kopp kaffe ila neste time. Da gikk bls opp til 5. Drikker 1- kopper til og etter en time er bls 6. I dag var bls litt rart, , på fastende , tok en kopp kaffe med fløte.


Fikk ikke målt før det var gått to timer, da var det nede i 5. Enkeltstående høye verdier kan også observeres - timer for å se om de går tilbake spontant. Hurtigvirkende insulinanaloger kan ha effekt i 4- timer. Tilstanden forekommer hyppigst ved diabetes type men et liknende sykdomsbilde med eller uten syreforgiftning kan også sees ved diabetes type 2. Hypoglykemi (lavt blodsukker eller føling) opptrer oftest hos personer med diabetes type men kan også opptre hos personer med diabetes type som behandles med insulin eller sulfonylureaderivater. Er det lenge til neste målti bør du spise for eksempel 1– brødskiver eller annen mat i tillegg for å opprettholde blodsukkeret til neste måltid.


Når du har fått i deg passende mengde mat eller drikke, bør du vente i 5–minutter før du spiser noe mer for å unngå for høyt blodsukker.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg