fredag 7. oktober 2016

Baby fekter med armer og bein

Har ei tulle på mn som er fært til å fekte med disse armene før hun skal sove, og spesielt på kvelden. Hun er også veldig på å ta hånda inn i munn mens hun har smokken slik at smokken detter ut å hun blir hysterisk. Babyen din gråter hjerteskjærende og intenst. Trekker beina oppunder seg, fekter med armene og presser hodet bakover.


Trøst hjelper ikke. Dette er typiske tegn på kolikk.

Kolikk er en tilstand som viser seg ved at barnet gråter utrøstelig hver dag i en lengre periode. Er det vanlig at babyen fekter EKSTREMT mye med armene ? Da trener barnet på å koordinere armer og bein , noe som danner grunnlaget for de bevegelsene som barnet må beherske for å kunne begynne å gå senere. Føtter og bein tåler vekten av kroppen hvis barnet blir holdt i stående stilling. Mange barn liker å stå i fanget på en voksen og gynge. I det siste har snuppa begynt å fekte med den ene armen når hun spiser - skikkelige ukontrollerte bevegelser, hun slår seg selv i hodet ganske hardt til tider (ikke sånn at hun gråter av det da).


Jeg prøver å holde armen hennes nede og stryke på og roe ned - det hjelper litt. Flere som gjør det?

Du kan prøve å lage lyder og ansiktsuttrykk, småprate og kose. Barn er født sosiale, og vi vet at de trenger å bli stimulert ved å se ansiktet ditt, få et smil, kjenne huden din, høre en sang og etter hvert se på spennende leker med sterke farger og kontraster. Det er ingen fasit på hvor lenge babyen din vil ha aktiv kontakt.


En sunn og glad baby elsker å bruke kroppen sin. Hun veiver med armene , beina går som trommestikker og ryggen er sterk og spenstig. Hun strekker hendene ut etter spennende ting, blikket er nysgjerrig, og alt skal undersøkes - selvsagt med munnen først.


Ved utslett og hudforandringer sammenfallende med feber, kan man gjerne ta en prøve fra huden, skriver lommelegens spesialist i hudsykdommer, Kjetil Guldbakke, i et legesvar. Behandling for utslettet vil avhenge noe av utseende og årsak, men man kommer ofte langt med vanlige sårsalver og ved å holde området rent. Len deg forover og løft babyen opp mot kroppen din På denne måten holder du babyen stabilt uten at den vingler med hodet og kroppsvekten deres blir jevnt fordelt.


Løftes slik til barnet er cirka uker gammelt. Tavares sier det er viktig å løfte babyen på denne måten til den har fått de motorisk kontroll i nakke, skuldre og armer. Hovne bein er en svært vanlig tilstan og det er mange ulike årsaker.


Et viktig skille er om hevelsen foreligger i kun det ene beinet eller i begge. Lett nedsatt allmenntilstand med feber og redusert matlyst. Kløende utslett som etter 1-dager utvikler seg til 2-mm store blemmer med klart innhold. Etter hvert tørker blemmene inn og danner skorper som faller av etter ytterligere 1-uker.


Blemmene dukker ofte opp i hodet, ansikt, overkropp og den delen av armer og bein som er nærmest.

Vi har sett druknede babyer, folk med avrevne armer og bein , vi hjalp folk som hadde kompliserte brud beinpiper stakk ut. På sykehuset så jeg folk som var skalpert. Grå suit til baby med korte armer og bein. Den har stjerner og print av elefanten Dumbo i gult og mørke grått. Trykknapper som lukking.


Tredagersfeber (den fjerde barnesykdommen): Utslettet kommer etter to dager med lett feber, og består av små blek-røde flekker på overkroppen, i ansiktet og på armer og bein. Utslettet er svakt og ikke vesentlig hevet i forhold til huden rundt, og gir ikke blemmer. Mange utslett som oppstår hos barn og spedbarm er ufarlige, plager ikke barnet, og går over av seg selv. Om det er et kløende utslett finnes det lindrende behandling. Her er en oversikt over noen av de vanligste utslettene som kan oppstå hos spedbarn og barn.


Ved overflytting til nevrokirurgisk avdeling var hun tetraparetisk, men hadde bevart sensibilitet. De andre er hjernesvulster og andre solide svulster.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg