mandag 24. oktober 2016

Boller oppskrift

La oss gjøre hverdagen enkel, gøy og koselig med tusenvis av produkter for et enklere hjem. I beskrivelsen av bollene stod det at de blir like lette og luftige som kjøpeboller. Jeg ble nysgjerrig da jeg leste oppskriften , for både ingrediensene og fremgangsmåten er litt annerledes enn ved vanlig gjærdeig. Blant annet lages deigen med melis i stedet for sukker, og væsken skal gis et oppkok.


Her finner du oppskriften på saftige boller som smelter på tungen. Slik baker du boller !

Fyll dem gjerne med sjokolade, rosiner eller vaniljekrem. Boller Disse bollene blir perfekte hver gang. Det er bake-ekspert Marit Røttingsnes Westlies oppskrift. Smelt smøret i en kjele, og hell i melken. La melkeblandingen bli fingervarm (°C).


Smuldre gjær i en bolle , og rør den ut med litt av melkeblandingen. Tips 1: Ta vindustesten. Deigen er ferdigeltet når du kan ta en bit av den og strekke den utover til du nesten kan se gjennom den, men uten at den sprekker eller deler seg.


Hvis du ikke har tid og lyst til å stå og elte deigen i ti minutter.

Enkel oppskrift på klassiske hveteboller. Oppskriften gir ca store, luftige boller. Nybakte boller er perfekt til bursdagsselskap, når du får gjester til kaffen eller på en helt vanlig lørdag. Disse fantastiske bollene blir lette og luftige som ingen andre!


Både ingrediensene og fremgangsmåten er litt annerledes enn ved vanlig gjærdeig, blant annet ved at deigen lages med melis i stedet for sukker, og ved at væsken skal gis et oppkok før den avkjøles til lunken og blandes med gjæren. Det fine med denne gjærdeigen er at den ikke må heves før man triller ut bollene , men til. Store, luftige og litt seige boller som smaker fantastisk godt.


Denne hvetebaksten er så sinnsyk god. Jeg må bare si at det er kanskje de beste bollene jeg har spist, hehe. Nå har jo disse bensinstasjonene forsvunnet for lengst (eller blitt til Circle K), men bolleoppskriften lever videre.


Jeg kan skrive under på at baker du boller etter denne oppskriften blir de garantert vellykket. Statoilbollene blir veldig myke og gode, og har herlig kardemommesmak. Jeb bakte fastelavnsboller på denne måten i februar, og alle samtykket til at det var de beste bollene de hadde smakt. Endelig en rynkekrem som virker. Her får du oppskrift på mange deilige varianter.


Form boller med to skjeer på bakepapir (deigen er for løs til å trilles). La bollene etterheve i cirka minutter. Pensle bollene med sammenpisket egg og stek dem midt i ovnen ved 200º i cirka minutter.


Bruk siktet eller finmalt mel, evt.

Du kan trenge litt mer væske i deigen ved bruk av kun finmalt mel. MEN den angir for mye melk. Dette er en god oppskrift som du får veldig gode og fine boller av. Jevningen varmes opp til den blir tykk, og når den er avkjølt lager du bollene på. Jeg har aldri fått så gode boller før!


Jeg var litt redd de ikke ville bli så god da jeg oppdaget at jeg var gått tom for kardemomme, og i tillegg ikke kan bruke vanlig sukker, men det gjorde ingenting for de ble så saftige og smakfulle uansett! Risboller er en favoritt blant både små og store. Disse søte godsakene er laget med puffet ris, kokesjokolade, delfiafett, egg, sukker og kaffe.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg