fredag 28. oktober 2016

Tidlig ultralyd hamar

Du kan bruke henvisningen din hvor du vil, selv om det ikke står Unilabs på den. Bestill time til røntgenundersøkelse på nett her. Stort utvalg av hotell i Hamar.


Dersom man ønsker ultralyd hos gynekolog ved Volvat Hamar og Volvat Lillehammer etter uke av svangerskapet, må man bestille dobbelttime. Vi tilbyr også en avansert ultralydundersøkelse i 3 med noen av de mest sofistikerte ultralydapparatene som finnes på. Ultralyd av gravide i tidlig svangerskap. Merk at andre medisinsk begrunnede undersøkelser gjøres i separat konsultasjon.


En del gynekologer ønsker imidlertid ikke å uttale seg om dette på tidlig ultralyd på grunn av stor feilmargin. Det mest omstridte ved tidlig ultralyd , har vært at den kan gi indikasjon på Downs syndrom. Mange, deriblant organisasjonen Menneskever mener derfor at tidlig ultralyd kan føre til at vi får et sorteringssamfunn.


Gynekologi, tidlig ultralyd hos Volvat Hamar. Vangsveien 12 Hamar. Tidlig ultralyd er ultralydundersøkelse av gravide de første ukene av svangerskapet og utføres gjerne av gynekolog eller jordmor.


Ved ultralydundersøkelsen kan man bekrefte. Undersøkelsen utføres enten transabdominalt eller vaginalt, det vil si enten fra utsiden av magen eller via skjeden (vagina). Få rask time til ultralyd galleblære ved en av våre klinikker. Du kan få time til ultralyd galleblære hos våre legespesialister. Du trenger ikke henvisning for å få time hos oss.


Volvat på Hamar tar tidlig ultralyd , men de sjekker ikke kromosomfeil osv. Selv tok jeg på Mjøskirurgene (Gjøvik) og er kjempefornøyd med gynekologen der. Kostet 970kr eller noe. Fikk bilder, han gikk nøye gjennom alle mål, så nøye etter evt feil på foster og slike ting. Når er det tidligste du kan se noe på ultralyd , og hva kan du egentlig se?


Hva er grunnene til å ta noen tidlig ultralyd ? I denne videoen gir jordmor Merete Arnøy svar på det meste du måtte lure på om tidlig ultralyd , og viser flere eksempler. Debatten om tidlig ultralyd fremstår derfor i et helt annet lys enn for noen år siden. Et lavterskeltilbud Kvinner over år tilbys i dag tidlig ultralyd , i kombinasjon med blodprøve av mor (KUB). Om kvinnen kjenner uro for barnet i magen, eller har hatt komplikasjoner ved tidligere svangerskap, blir hun også henvist til tidlig ultralyd. Størst på ultralyd for gravide i Norge Drammen – Bergen – Tromsø.


Hos oss blir du møtt av erfarne ultralydspesialister (sonografer) med lang erfaring innen ultralyd. Sonografene har internasjonalt anerkjent utdannelse på masternivå fra bl. Fosterdiagnostikk er undersøkelser av et foster for å avdekke alvorlig arvelig sykdom eller utviklingsavvik.


Det er en målrettet undersøkelse i forhold til henvisningsgrunn som gjerne er en kjennbar kul, eller endringer som er sett ved mammografi (screening). Unntaket er helt unge kvinner hvor det ofte kun gjøres ultralyd. Fordi nakkeoppklaring vil bli observert i svangerskapsuke - 1 vil tidlig ultralyd avdekke flere fostre med risiko for kromosomavvik. Han blir opprørt når han får høre Jan Erik Brustads påstand om at politikerne vil ha tidlig ultralyd for å gi kvinnene en sjanse til å abortere om det blir påvist Downs hos fosteret. Jeg skriver en oppgave om abortering av fostre som får påvist kromosomfeil (downs syndrom) ved tidlig ultralyd (11u4d-13u6d).


Verdidebatten som raser i media når dette temaet kommer opp har som regel sorteringssamfunnet som rød tråd. Tidlig ultralyd er et tilbud til gravide som ønsker å få tatt en ultralydundersøkelse før rutineundersøkelsen i uke (ordinær ultralyd eller 18-ukerskontrollen). En tidlig ultralydundersøkelse kan gjøres fra uke og helt frem til det ordinære offentlige tilbudet som tilbys gratis ved sykehuset man er tilknyttet rundt uke 18. Tidlig ultralyd mellom uke – 13: Utføres i tilfeller hvor mor er engstelig for om hjertet slår, ved tidligere spontanaborter, usikkerhet knyttet til svangerskapslengde, for å finne utom det er flerlinger etc.


Dette er tilbud det offentlige helsevesenet gir alle gravide kvinner rundt svangerskaps uke 18. Vi kan tidlig i svangerskapet benytte ultralyd for å bekrefte graviditet.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg