onsdag 26. oktober 2016

Lønner det seg å få barn som student

Billig, sikker og rask graviditetstest. Kjøp nå, test deg hjemme. Det varierer kanskje fra universitet til universitet, men som nevnt er det NTNU jeg skal studere ved. Sier seg selv at det ikke er særlig lurt å få barn midt i eksamenstida.


Men jeg tenker kanskje å få barn rundt slutten av et studieår, slik at fødsel blir litt før eller i sommerferien - i den grad dette er mulig å planlegge.

Karriere, arbeidsliv. Uansett hva slags arbeid det skulle være, lønner det seg å engasjer seg. Når du er klar for arbeidslivet vil dine tidligere studentverv være en viktig nøkkel for drømmejobben, og det er bare gjennom studietiden du får den unike mulighetn til å engasjere deg aktivt i et miljø du trives i. Er du medlåntaker på boliglånet til en student ? Da bør du sjekke om det du eller studenten som bør trekke fra renteutgiftene på skatten. Det kan lønne seg at du får fradraget hvis studenten har lav inntekt.


Som medlåntaker står du solidarisk ansvarlig for hele lånet sammen med låntaker, i dette tilfellet studenten.

Og hvis det ikke er mulig å kjøpe alene, hva om man får en av sine foreldre som kausjonist? Forhåpentligvis så begynner jeg å studere til høsten. Planen er å ta en bachelor på år.


Er du yngre enn 2 lønner det seg å kjøpe 30-dagersbillett for ungdom. Husk at billetter med studentrabatt må aktiveres senest dagen før du fyller år. Krav til studiet og studenten. Studiet må ha en varighet på minst tre måneder, og for høyere utdanning skal studiet være på studiepoeng eller mer per semester.


Da lønner det seg å føre kapitalutgifter mm (for eksempel gjeldsrenter, underskudd av fast eiendom, foreldrefradrag) i skattemeldingen til den ektefellen som har høyest alminnelig inntekt. På kapitalinntekter (for eksempel renteinntekt, inntekt av fast eiendom, aksjeutbytte, gevinst) lønner det seg å gjøre motsatt. TV har snakket med åtte eksperter om hvilke utdanninger det lønner seg å. Barna tok grep - og.


Blir du 1prosent ufør, betyr det som regel at inntekten din blir halvert. Folketrygden dekker knapt prosent av lønnen din ved uførhet. Les også: Slik får du god råd som pensjonist.


Betalingsevne avgjør.

Du trenger absolutt ikke å forsikre for alle små uhell. Da kan den yrkesaktive med inntekt få utnyttet personfradraget til den som er student og ikke har inntekt. Nå lønner det seg å få barn i november.


Så det blir en kabal som må gå opp, sier Kristin Thorset til NRK. Det er synd at man må planlegge barn ut i fra barnehageopptaket. Det er svært få som klarer å leve av Lånekassens utbetalinger og være heltidsstudent, slik som det egentlig burde være. Privat er det gjerne etter avtale, og da er det opp til deg å argumentere for hva din kompetanse er verdt. Derfor jobber de fleste studenter.


Gjør noen undersøkelser på forhån slik at du har noe å forholde deg til når spørsmålet om lønn kommer opp. Ring for eksempel det fagforbundet som organiserer flest med din type utdanning. Det er en del yrker det er få av og som det er liten mobilitet i. Et eksempel på det kan være hvis man tar utdannelse innenfor for eksempel arkeologi.


Da må man være forberedt på å jobbe i andre stillinger enn de som dreier seg om bare arkeologi. Det er ikke alltid det er lett å få jobb innenfor kjernen av utdannelsen. Du kan jobbe så mye du har mulighet til. Det lønner seg å jobbe fordi uføretrygd og inntekt er høyere enn uføretrygd alene.


Les mer om å jobbe ved siden av uføretrygd. Aktuelle tillegg og ordninger. Personer som tidligere ble lignet i klasse men som ikke får det nye særfradraget, vil få en skatteøkning.


Dette gjelder i første omgang tidligere enslige forsørgere som har fått samboer på varig basis, men også enkelte personer som forsørger barn over år.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg