mandag 31. oktober 2016

Melde hest til slakt

Noen typer hestehold krever også tillatelse fra Mattilsynet. Her beskrives hvordan du kan melde om hestehold og søke om tillatelser, og også noen andre sentrale bestemmelser som gjelder for hestehold. Her blir bonden rådet å vente med å melde inn dyr til KSL er på plass. Vi har hatt veldig god effekt av disse tiltakene.


Det er derfor minimale menger med slakt som vi må finne alternativ avsetning for.

Dersom hesten har fått en type medisin som er forbudt til produksjonsdyr er det da ikke aktuelt å melde hesten til slakting. Til deg som ønsker å slakte hest har vi her nyttig informasjon. Vi er det slakteriet i landet som slakter mest hest og tar i mot så mange som mulig da industrien etterspør kjøttråstoff av hest. Vi slakter hest stort sett hver mandag. Vi tilpasser dette slik at hester slaktes før den ordinære storfeslaktinga starter på formiddagen.


HEST TIL HUMAN KONSUM. For at hest skal kunne slaktes og omsettes til humant konsum må hesten ha originalt helsekort og hestepass. Innmelding av hest må skje senest tirsdag kl.

Kopi av hestepass, helsekort og nødvendig kontaktinformasjon sendes oss senest dager før slakting. Fyll ut skjemaet nederst på denne siden for innmelding til slakt og livdyrsalg. Vi setter opp hentelister på onsdager og melder inn dyrene til Mattilsynet for godkjenning på torsdager i uken før slaktedato. Bestill i nettbutikken vår eller besøk butikken vår i Halden.


Hester med sko trekkes kr. Slik gjør du for å enkelt melde inn slakt på nett. Fra din egen pc eller mobiltelefon kan du enkelt melde inn slakt via nettet. Løsningen finner du her.


Vi har laget en veileder for innmelding av slakt via nettet. Hele veilederen kan du laste ned her. Statens tilsyn for planter, fisk, dyr og næringsmidler. Har overtatt funksjonene til Statens næringsmiddeltilsyn, de kommunale næringsmiddeltilsynene, Fiskeridirektoratets sjømatkontroll, Statens dyrehelsetilsyn og Statens landbrukstilsyn.


Jeg har lekt litt med tanken på å kjøpe hest til slakting slik jeg kan få mitt eget hestekjøtt. Om man har en hest , er det da null stress å få sendt den til slakting og få den ordnet slik jeg får kjøtt til fryseren? Skjønner at det kommer til å koste penger, men tenkte mest på om det er lett å la.


Helsekort kan i teorien være blankt, men det er usannsynlig, da de fleste hester en eller annen gang har blitt behandlet med parasittmiddel, har blitt raspet tenner på eller kanskje fjernet ulvetenner. Eller en vallak må jo ha blitt behandlet med medisiner da han ble kastrert.

Derimot tar de fleste slakterier imot hester tidlig på morgenen og tar om mulig bort hesten direkte, uten ventetid. Du plikter å melde ifra til oss. Alle opplysningspliktige som rapporterer kontrollopplysninger over omsatt slakt til Skatteetaten. Peder er lønnsmottaker og eier av et småbruk hvor han leier bort jorda.


Som travinteressert vil han prøve om det er mulig å trene opp en eller flere hester som kan vinne premier på travbanen. Her ser du hans føring av utgifter og inntekter i oppstartsperioden. Hvis preparatet blandes i fôret, skal det gis i en liten del av fôret før fôring.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg