mandag 10. oktober 2016

Leukocytter i urin gravid

Rask og trygg leveranse. Billig, sikker og rask graviditetstest. Kjøp nå, test deg hjemme. Den damen som sa at dette var vanlig hos gravide , hadde helt rett.


Hos kvinner er det svært lett at urinen blir forurenset fra skjeden når man samler urin , dette kan ofte føre til feil utslag på stix.

Urinen undersøkes med en urinstix. Om urinstixen er positiv på hvite blodlegemer ( leukocytter ) undersøkes urinen i mikroskop for å telle konsentrasjonen av bakterier. Det må være en viss mengde bakterier i urinen før det er en urinveisinfeksjon. Hvite blodlegemer (leucocytter) kommer ved infeksjoner, men finnes også i rikelige mengder i utflod.


Leucocytter i urinen. LES OGSÅ: Blødning fra skjeden. Finnes ikke i normal urin fra friske mennesker.


Nitritt, blod og leukocytter kan tyde på urinveisinfeksjon De siste tre tingene vi sjekker for, er alle markører for urinveisinfeksjon.

Gravide kan ha urinveisinfeksjon uten å kjenne de normale symptomene som svie ved tissing, og veldig hyppig trang til å tisse uten at det kommer noe særlig urin. Undersøgelse for leukocytter og nitrit i urinen. Formålet ved at tjekke for leukocytter og nitrit er for at kunne fange en blærebetændelse. Det er normalt at finde leukocytter i urinen i gravidteten, også selvom man ikke har en blærebetændelse. Du kan også have en blærebetændelse uden at have nitrit i urinen.


Det står videre at mikroskopi av urinen ikke gir noen tilleggsopplysninger for bruken av urinstiks, at leukocytter har en god utslagsverdi (sensitivitet og spesifisitet er cirka prosent), og at en positiv nitrittest er ensbetydende med gram-negative staver når urinen har stått fire timer i urinblæren (spesifisitet prosent) (7). Leukocytter i urin hos kvinder. Især seksuelt aktive kvinder har risiko for at få leukocytter i deres urin. Generelt forekommer leukocytter i urin oftere hos kvinder end hos mæn hvilket primært skyldes anatomiske forskelle: Bakterier har nemmere ved at finde vej op i kvindens urinvejssystem end mænds – pga.


Tilfeldig påvist sukker (glukose) i urinen under svangerskapet kan forekomme på grunn av senket nyreterskel og er ikke uttrykk for at det foreligger diabetes. Imidlertid krever et slikt funn videre utredning for å klargjøre omfangen av forstyrrelsen, og om det eventuelt kan foreligge diabetes. Ved påvisning av sukker i urinen (glukosuri) anbefales fastende måling av glukose i urin og. Mest sannsynligvis er det forurensning under prøvetaking.


Husk at det ikke er så enkelt å få til ei helt rein prøve. Du må ta prøven om morgen (av urin som har stått i blæren i noen timer) etter at du har vasket deg. Antallet af leukocytter i blodet er relevant i de fleste kliniske situationer med uafklaret sygdom.


Pyuria er utslipp av pus i urinen , antall hvite blodceller kan nå 5eller mer.

Cellulær sammensetning: nøytrofili, eosinofiluri, lymfocyturi, og så videre. Jeg er i uke 37:og har vært hos legen i dag. Slik jeg har forstått det kan dette tyde på en urinveisinfeksjon. Når man har bakterier i urinen , så kommer leukocyttene (forsvarssystemet) for å rydde opp.


Man har ikke leukocytter i urinen uten at man har bakterier der, men bakterier er ikke ensbetydene med infeksjon, og ofte klarer leukocyttene å ta seg av bakteriene selv, uten antibiotika. Urinstix er et rask, sikker og billig verktøy for å analysere urinen. Brukes både av profesjonelle og private.


Hvis du har en høy andel av leukocytter i urin eller sæ betyr dette at en infeksjon er til stede. Det er vanlig å registrere leukocytter i urinen til gravide , og i sammenheng med utflod hos kvinner. Et høyt antall leukocytter assosiert med enten urin eller sæd prøven er en god indikator for prostatitt.


Der findes flere slags hvide blodlegemer, som har hver deres hovedopgave. De hvide blodlegemer dannes ligesom de røde i knoglemarven, men nogle af dem skal modnes i andre organer, før de er klar til at udføre deres funktion.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg