onsdag 19. oktober 2016

Tilbehør kalkun rosenkål

Tilbehøret er ofte like viktig som julematen selv. Er du åpen for å prøve noe nytt i år? Vi viser deg hvordan. Trenger du inspirasjon? Her får du middagstips fra oss.

Kjøp Annet tilbehør på nett. Stort utvalg og rask levering! Gå ned i vekt fort uten å sulte deg selv. En annen stor favoritt er waldorfsalat.


Skal du lage helstekt kalkun på den amerikanske måten, for eksempel til Thanksgiving, er stuffing, tranebærsaus og maisbrød viktig. Grønt, sunt og fargerikt. Stekt rosenkål med honning, chili og hvitløk er spennende tilbehør til julematen.


Tin kalkunen i kjøleskapet i 1-døgn.

Ta ut posen med innmat. Finn en kasserolle eller en stor bolle som rommer hele (eller mesteparten) av kalkunen. Ha saltet i bollen og rør det ut i litt av vannet.


Del opp sitronen, appelsinen og den hele hvitløken og ha det i bollen sammen med laurbærbladene. Kalkun med glaserte gulrøtter, rosenkål og fløtesaus Kalkun passer til både hverdag og fest. Tidsforbruk mer enn. Både fordi rosenkålen er en vintergrønnsak som kan høstes helt til etter at frosten har kommet, og fordi dens særegne kombinasjon av bitterhet og sødme gjør at den passer godt til denne type retter.


Kastanjer er søte og milde i smaken og har en deilig, sprø konsistens. Sammen med rosenkål og bacon blir det et fantastisk godt tilbehør til klassiske kjøttretter som ribbe, kalkun og svinestek. Dette kan du ha som tilbehør til kalkun på nyttårsaften Velger du kalkun har du et supert utgangspunkt for en smakfull nyttårsmiddag. Noen frosne kalkuner kommer med ferdig renset innmat. Oppskrift på tilbehør til kalkun.


En hel kalkun gir en ekstra feststemning. Søtpotetmos, rosenkål med bacon og en deilig fløtesaus er det perfekte tilbehøret til helstekt kalkun. Helstekt kalkun er festmat som fortjener virkelig godt tilbehør ! Dette tilbehøret kan du lage i forveien, og bare varme opp rett før servering.

Søtpotetmos er enkel å lage og tilfører en deilig sødme til den helstekte kalkunen. Kalkun : Fjern kjøkkenhåndkleet og kast det før du fortsetter steking på 2°C med vanlig over- og undervarme i ca. Større kalkuner trenger min. Etterfyll med vann hvis langpannen koker tørr.


Stikk en pinne inn i kalkunlåret for å sjekke om det siver ut klar kjøttsaft. Når kyllingen steker gjør du klart tilbehør. Rens rosenkålen for stygge blader. Kok opp dl vann og tilsett smøret. Bruk gjerne andre grønnsaker tilpasset sesong hvis det er ønskelig.


Serveres med kokte poteter og gjerne nyrørte. Kalkun spiller som oftest hovedrollen på Thanksgiving-bordet. Den er gjerne stuffet med alskens snadder og helstekt i ovn. Ofte er det flere tilbehør til også. Ovnsretter er både praktiske og enkle.


I denne pastaretten får du gode smaker av rosenkål og fyldig ost. God alene eller som tilbehør til for eksempel kalkun. Jeg inviterer stykker til nyttårsaften hos meg. Vi skal ha helstekt kalkun , of jeg lurer på hva som er must som tilbehør.


Vi er vant til grønnsaker ( rosenkål , brokkoli ) og en fløtesaus samt poteter. Men jeg vet at flere har waldorf salat og lignende til kalkun. Jeg ønsker å ha noe for enhver. Rå kan den strimles i salater.


Kokt, smørdampet eller stekt passer den til kjøtt, vilt, kalkun og fisk. Rosenkålen blir lett overkokt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg