torsdag 13. oktober 2016

Smerter i lysken barn

Smerter i lysken barn

Barn Graviditet Seksualitet og. Vedvarende smerter som ikke går tilbake ved. Hovne lymfeknuter er svært vanlig hos barn. Lymfeknuter finner vi oftest på halsen, armulene, og i lysken. Hos børn skyldes smerter i lysken dog oftest en forstrækning eller skade i dele af lysken fx på en af de store muskler på indersiden af låret.


Smerter i lysken barn

Noe av det vanligste kan være lyskestrekk, brokk, sykdommer i livmor og eggstokker eller urinveiene. Akutte smerter i lysken. Dersom du har hatt smerter i lysken i alt fra ett sekund og opp til tre uker, så kalles det likeledes for akutte lyskesmerter.


Subakutte lyskesmerter. Med subakutt vondt i lysken så refererer man til smerter som har vedvart i alt fra tre uker og. De fleste smerter i lysken oppstår etter forstrekking av en eller flere av musklene som trekker benet innover mot kroppen.


Noen får akutte smerter under trening, mens andre får gradvis smerter over tid. I blant kan man ha smerter i nedre mageregion eller i lysken når man nyser, sier Rydevik. Det kan være mange ulike grunner til hvorfor smerter i lysken oppstår.


Generelt om smerter i lysken. Den mest hyppige årsag til smerter i lysken er skader i muskler, sener eller ledbånd hos sportsfolk. Lyskenskader kan opstå pludseligt eller løbende over tid. Lyskesmerterne kan forværres, hvis ikke skaden har hvile.


Symptomer på lyskestrekk. En akutt strekk i lysken kan iblant være forbundet med sterke smerter. Epifysiolyse hos barn behandles med operasjon. Man må stoppe at den sklir videre, og trenger derfor en operasjon. Ved muskulære smerter og senefestebetennelser trenger man ifølge Röhrl opptrening, best med veiledning av fysioterapeut.


Massasje er sikkert deilig, men har ikke noe bevist langtidseffekt. Hoftepatologi kan gi opphav til smerter i lysken , eller gi referert smerte til lår eller kne. Hos mindre barn kan det eneste kliniske symptom være nedsatt bevegelighet, at barnet ikke vil ta vekt på beinet, eller halting uten at barnet har smerter. Ofte vil pasienten presentere seg med en haltende gange. Men slike symptomer kan også være tegn på andre lidelser.


Smerter i lysken barn

Dette kalles for coxartrose. Ligamentene er festet i lysken. Enkelte opplever intense og nesten krampelignende smerter i lysken (på én eller begge sider).


Som regel fører en strekk i lysken kun til rifter og rupturer i kun noen få muskel og senefibre mens mesteparten av muskelvevet forblir intakt. Signalene kan komme fra selve livmoren eller fra livmorhalsen. Da gjør det vondt foran og dypt i underlivet. Eventuelle smerter ved samleie vil føles samme sted. Gjør det vondt ute i sidene nederst i magen og nedover i lysken kan smertene stamme fra eggstokker eller eggledere.


Smerter i lysken barn

Fikk plutselig smerter på venstre side fra korsryggen, lysken og ned mot venstre side av låret. Har tatt SMERTESTILLENDE men det virker ikke med en gang. Etter dager ble det noe mildere smerter på dagen, men forverrer seg når jeg går og ligger.


Du kan også oppleve smerter eller ubehag fra lysken , spesielt når du bøyer deg eller løfter noe. Noen klarer å dytte brokket inn, men det kommer vanligvis ut igjen. Smerten på høyre side er borte. Når et brokk ikke kan dyttes inn igjen, kalles det irreponibelt eller inkarserert.


En del får smerter og stivhet i nakken og kan derfor få hodepine. Det er vanlig at man har smerter langsmed skulderbladene og i skuldrene. Mange opplever mye stivhet og smerter i øvre del av ryggraden, den delen som kalles brystryggen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg