tirsdag 11. oktober 2016

Boller uten melk og gjær

Smelt smøret i en kjele, og hell i melken. La melkeblandingen bli fingervarm (°C). Smuldre gjær i en bolle , og rør den ut med litt av melkeblandingen. Tilberedning2grader ca.


Ha sukker, salt, kardemomme og mel i en bolle og smuldre i gjæren.

Deretter tilsett romtemperert plantemargarin i små terninger og elt i cirka minutter. Helt glemt å handle inn gjær , og vi spiser ikke melk og egg. I morgen skal jentungen ha med boller på skolen, som så klart var glemt frem til nå.


Noen oppskrifter ute å går her? Oppskrift til ca boller. Boller uten melk og gluten.


Hva gleder vel ikke mer enn lukten av nystekte boller ? Disse bollene er uten melk og gluten og smaker best samme dag som de er bakt.

Hveteboller uten egg og melk. Ikke fortvil, boller kan bakes uten dette. Har du rosiner eller hakket sjokolade, kan bollene gjerne tilsettes dette for enda mer smak! I denne artikkelen gir vi deg noen enkle byttetips, og du finner oppskrift på originale kanelboller og kanelboller uten egg, melk og gluten.


Kanelbollens utgangspunkt en vanlig gjærdeig. Jeg spiser ikke gjær i heletatt og baker derfor bare boller uten gjær , her er den oppskriften jeg bruker: dl. Jeg ville brukt kun G gjær , da det fort blir gjær smak med mye gjær.


Laget disse idag med kun 50g rød gjær og hadde litt salt i,da jeg mener også det skal i all gjær bakst. Smakte veldig godt og hevet seg store og flotte. Hver bolle bakte jeg på 80g rå og fikk boller :-) Disse kan anbefales, laget noen som skolebrød også. Smarte løsninger som gjør hverdagen enkel og morsom både på kontoret og hjemme.


Ha i hvetemelet og bakepulveret, og elt deigen godt, før du tilsetter smøret i terninger. Elt deretter deigen til den blir blank og smidig (gjerne i en kjøkkenmaskin med eltekrok) La deigen heve til dobbelt. Ha i gjær og fiberhusk, rør blandingen sammen og la det svelle i 5-minutter. Du kan også elte deigen for hånd. Hell i væsken og elt deigen godt sammen.


Melk og smør er byttet ut med vann og rapsolje og dette uten at smaken eller saftigheten er borte.

Vi har til og med litt havregryn i deigen, så de er grove. Dette gjelder alle våre boller. Ingen usunne fettsyrer, men heller mye av de sunne, deriblant omega-3. Hasteboller er veldig myke og gode boller , som i tillegg er svært raske å lage fordi de er laget med bakepulver i stedet for gjær. Deigen trenger derfor ingen heving.


Barn pleier å elske disse bollene , - og særlig hvis du setter dem i papirformer med ulike farger og mønster. Kok opp melk , smør og melis. Avkjøl blandingen til den er fingervarm (37°C).


Det er viktig at væsken ikke er for varm for at bollene skal heve seg luftige og fine. Avkjølingsprosessen går raskere om du setter kjelen i en vaskekum fylt med kaldt vann. Rør gjæren ut i væsken.


Bland i kardemomme og hvetemel.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg