mandag 24. oktober 2016

Hvordan tegne slektstre

Hos oss finner du verktøy, redskaper og dekorasjoner til hjem og hage, samt mye mer. Et slektstre hjelper deg å få en rask oversikt over hvilke opplysninger du har, og hvilke spørsmål du må finne svar på. I et klassisk slektstre er antall opplysninger om hver enkelt person barbert ned til et minimum, og i tillegg til navnet tar man gjerne med opplysninger om tid og sted for fødsel og tid og sted for død.


Hvordan tegne et slektstre diagram. Samle den informasjonen du trenger.

Mens det er programvare som lar deg generere et slektstre hjelp på skjermen innganger (for eksempel geni.com), kan du lage ditt eget familietre diagram ved hjelp av diagrammer som angir generasjon, kjønn og selv kompliserte relasjoner mellom familiemedlemmer. Når du lager et slektstre , kan det hende at noen av bildene ble tatt før de digitale kameraene kom. Med Canvas innebygde, gratis bilderedigeringsverktøy kan du redigere bildene slik at de blir klare og fine. Du kan også øke fargemetningen, tone ned kontrasten og legge til filtre slik at alle bildene passer sammen. Er elevene oppkalt etter noen i slekta?


En måte å kartlegge slekta på, og få svar på slike spørsmål, er gjennom et slektstre. Be elevene om å lage et slektstre. På nettstedene under kan de finne mange tips om hvor de kan lete for å finne informasjon om slekta si, og om hvordan de kan lage en slik oversikt.

Oppdag dine forfedre med et MyHeritage slektstre. Se hvordan det vokser med ny informasjon fra vår genealogiske database. Start nå - det er enkelt og gratis! Registrer dine nærmeste familiemedlemmer og søk etter dine forfedre!


Ved å benytte dette nettstedet samtykker du i vår bruk av cookies. Hvis du vil lage en stamtavle eller et slektstre , er det enkelt å gjøre det med en tabell. Tenk ut hvor mange rader og kolonner du trenger. Det er nok enklest å gå så langt tilbake i tid som mulig og telle framover for å finne ut hvor mange rader du trenger.


Disse kan du fritt laste ned og bruke. Det finnes flere muligheter til å fylle ut et tomt slektstre. Opprett ditt slektstre. Få tilgang til 1milliarder historiske dokumenter for slektsforskning. Det er mange muligheter til å drive med slektsgransking på nett.


Digitalarkivet er Arkivverkets nettportal for å søke i digitalt arkivmateriale. Var veldig ivrig og satte i gang med å legge inn slektninger i GENI. Ta en MyHeritage DNA test for testing av aner og genetikk.


Jeg innrømmer at jeg lånte av andre brukere, men har etter de første par dagene funnet alt selv i primær og sekunderkilder.

Problemet mitt er vel mangel på metode. Jeg har en grein av slekta som har bodd på sa. For en aktiv fritid – året rundt, fra utemiljø til sport- og treningsutsyr. Lær hvordan du kommer i gang med å finne ut av din slektshistorie ved å etablere ditt slektstre. Det var venninna mi, Hanne, som ble redningen.


Hun hadde laget et enkelt og søtt slektstre til datteren sin med utgangspunkt i et epletre. Blant annet trenger du papirark, pluss et ark med brunt papir og et ark med grønt papir. Du kan bruke søkefeltet i det øvre høyre hjørne for å finne personen du ønsker. For å slette en person i et slektstre opprettet direkte på MyHeritage. Klikk på personens kort for å åpne informasjonspanelet på venstre side av skjermen.


Mange av arkivene Arkivverket oppbevarer inneholder opplysninger som er nyttige for slektsforskere. På disse sidene finner du en veiledning til hvordan du kan komme i gang med slektsgransking.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg