onsdag 12. oktober 2016

Hånd fot og munnsyke negler

Alltid fri frakt til noen av våre 2butikker, eller ved kjøp på over 500kr. Som medlem skjemmer vi deg bort med masse gode fordeler. Finn laveste nettpris her.


Få lekre og perfekte negler uten å forlate ditt eget hus. Den forekommer først og fremst hos barn under år, er svært smittsom og kan opptre i små epidemier. Mange har i tillegg feber og smerter i munn og hals.

I de aller fleste tilfeller går sykdommen over av seg selv innen en uke. Har du eller barnet ditt hatt hånd -, fot - og munnsykdom vil dere være immune, og dermed ikke kunne få sykdommen igjen. Vil du lese flere slike saker?


Forårsakes vanligvis av coxsackievirus serotype A 16. Som regel lett feber og sår hals og munn. Vesiklene brister og gir overflatiske erosjoner. Går vanligvis tilbake i løpet av en uke. Virusinfeksjonen gir blemmer i munnen og enkelte ganger også på hender og føtter.


Infeksjonen rammer oftest barn under ti år ettersom utbruddet oftest starer i barnehagen eller på barneskolen.

Det kan gå en uke fra barnet er smittet til sykdommen bryter ut. Den eneste måten å forebygge smitte på er hyppig håndvask, sier Knut Øymar. Inkubasjonstiden er på noen dager. Utslettet med blemmer dukker som navnet tilsier som regel opp både på hender , fotsåler og i eller rundt munnen.


Sykdommen rammer oftest barn, men også voksne kan smittes. En av de mest vanlige symptomer på infeksjonen er hudutslett. Barn som går til barnehager eller er under år er mest utsatt for å utvikle en hånd - fot -munn sykdom utslett, ifølge Mayo. Det har fått navnet sitt på grunn av de små sårene som dannes på hender og føtter, samt i munnen.


Det er en vanlig sykdom for barn under år selv om også voksne kan få en mildere form av viruset. Hvordan fikk babyen min hånd -, fot - og munnsyke ? Hånd , fot og munnsyken kommer ofte i epedemier om sommeren og høsten. Som oftest hos barn under år, men alle kan få den. Barnet er som regel ikke noe særlig plaget, annet enn at det kan være vondt å spise og drikke. Prognosen ved hånd -, fot - og munnsykdom er god.


Feberen er vanligvis over etter to til fire dager, mens blemmene forsvinner etter en til to uker. Jeg tror jeg har fått hånd - fot - og munnsyke. Stemmer med det jeg leser om sykdommen.


Jeg har en datter på måneder som hadde blemmer i rompa og på knærne, men tenkte bare at det var noe hun hadde spist eller at det var vanlige kviser.

Helt til jeg også fikk disse på knærne, så i hendene, på ene albuen, rompa, i munnen og på føttene. Denne behandlingen gir deg de flotteste hender og negler ! Stell av negler , håndba filing av negler , retting av neglebån peeling og varmende og nærende maske for huden. Massasje av hender og nedre armer for å gjøre hendene myke som silke.


Avsluttes med Gelish farge eller fransk etter ditt valg. Perfekt for tørre hender og tørre. Sønnen min har fått hånd - fot - og munnsyke , og nå tror jeg storebror også har fått det, skriver en bekymret mor.


Hånd - fot - og munnsyke hos barn.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg