onsdag 12. oktober 2016

Hellstrøm ribbe

Hellstrøm ribbe

Så godt som halve Norges befolkning spiser ribbe på julaften. Hvis du følger disse enkle stegene, vil julemiddagen være reddet i år også. De ferskeste innenriksnyhetene. Hold deg oppdatert med ABC Nyheter. Oppskriften er like enkel som den er genial.


Hellstrøm ribbe

Alltid perfekt ribbe med mesterkokkene. Vi bryr oss om ditt personvern. Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Denne oppskriften er til tre og krever ca kg tynnribbe.


Hellstrøm og Espelids ribbe. La stå tildekket og kaldt. Legg ribba med svoren ned i en langpanne. Salte og pepre ribben gjerne et par døgn i forkant, og lag fine ruter i svoren med en skarp kniv eller et barberblad.


Hellstrøm ribbe

Om du begynner med potetene, så kan du bruke smøret til kål, løk og epler. Husk at du kan bruke det klarede smøret flere ganger. Stor ribbe er en fordel, ikke vær redd for at den er for feit. Riss små ruter i svoren, den skal være lett å skjære - og lett å tygge. Stek ribba først én time med svoren ned.


Ha passe med væske i langpanna, ca. Snu ribba etter én time, øs kaldt vann over, og la den ligge med svoren opp like lenge. Se tips for å få den beste ribba med sprø svor og hvor mye ribbe du bør beregne per person.


Se video og bilder som viser trinn for trinn. Linker til oppskrifter på tilbehør. Her er oppskriften for deg som vil lage ribbe på samme måte som kokk Øyvind Hjelle.


Server ribbe med surkål og medisterkaker samt kokte eller stekte poteter. Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif. Når det gjelder ribbe og julaften, så virker det som om hele Norges befolkning har fått hukommelsestap. Ribbe blir best med denne teknikken. I denne videoen ser du hvordan du lager ribbe med perfekt, sprø svor.


Ribben stekes sammen med grønnsaker som gjør ribben ekstra saftig og smakfull. Grønnsakene blir senere base til en kjempegod saus. Stek nok - Det er fint med sprø svor, men det aller viktigste er at kjøttet er saftig og smaker godt.


VERDENS BESTE RIBBE heiaespen Det er med ribbe som med det meste annet her i livet. Ribba skal stekes skikkelig. Gi det litt ekstra tid og kjærlighet og resultatet blir så uendelig mye bedre. Ekstremt saftig kjøtt og svor så porøs at selv de tannløse blant oss kan nyte den. Det er på høy tid at jeg sier det jeg egentlig mener om ribbe.


Hellstrøm ribbe

Og det er ikke så rent lite. Til den som leser: Jeg advarer mot kraftig kost i denne artikkelen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg