onsdag 12. oktober 2016

Jomfruen stjernebilde

Jomfruen (fra latin Virgo) er et stjernebilde på den nordlige himmelhalvkulen. Jomfruen er et Y-formet stjernebilde uten andre sterke stjerner enn Spica. Det er mest kjent for alle galaksene i Coma-Virgo hopen samt himmelens klareste kvasar, som med sin avstand på ca.


Spica –som er den klareste stjernen i jomfruen. Jomfruen, stjernebilde omkring himmelens ekvator, sør for Berenikes hår. Klareste stjerne: Spica.

Stjernebilde i Dyrekretsen. Enten må du finne den på nytt i et eksisterende forhol eller du må finne en helt ny gnist med en ny person – dette kan bli spennende! Du går ut og søker etter noe du har savnet, og du kan finne det både med din nåværende partner eller med en helt ny. Kvinnelig jomfru: Den kvinnelige jomfruen er tøff, men ofte beskjeden.


Hun er en perfeksjonist sjelden er forsinket. I tillegg innrømmer hun aldri sine feil og har lett for å kritisere andre. De kan bli trukket ned av sin trangsynthet og falle inn i en rutinert live, samtidig som dem henger for mye med fortiden og holder seg igjen.


Jomfruen (latin Virgo) er et stjernetegn som regnes som det sjette tegnet i dyrekretsen. Mennesker født mellom 24.

Jomfruen (24. august – 23. september) Du er en selektiv person, som liker det sikre. Men med det samme du blir forelsket forsvinner denne fornuften, og du begir deg totalt over til partneren din. Er du født i Tvillingene?


Da er du temperamentsfull, filosofisk, intelligent, rasjonell og effektiv. Men du kan også være utålmodig og rastløs, snakkesalig, barnslig og useriøs. Det kjennetegnes ved å analysere og sortere i det som har vært før en ny fase begynner ved høstjevndøgn. Mange i Jomfruens tegn er opptatt av å filtrere og skille, rydde og sette i system for å unngå kaos. Ordet består av vokaler og konsonanter.


Lyren er et lite, men veldig klart, stjernebilde , som er mellom Svanen og Herkules. Hovedstjernene lager et skjevt rektangel med den store stjernen Vegra i toppen. Lyra var det greske navnet for stjernebildet. Kithara ble også brukt, men det er et annet instrument som sangerne brukte til å akkompagnere med når de holdt dikt. Jomfruen vil at alt skal være rent og ekte og avskyr vulgaritet, uklarheter og lettsindighet.


Et stjernebilde er en konstellasjon av stjerner. Offisielt er himmelhvelvingen delt inn i stjernebilder av forskjellig størrelse – litt som et kommunekart. Siden Orion er et framtredende stjernebilde på vinterhimmelen er det mange forskjellige kulturer som har fantasert rundt stjernekonstellasjonene.


Mange har tolket stjernene som en kriger, men noen kulturer har tolket dem på en helt annen måte. I et gammelt Egyptisk sagn omtales han som lysguden Osiris der han seiler oppover Nilen.

Orion er et enestående stjernebilde , synlig fra de fleste steder på jorden (men ikke nødvendigvis synlig hele året). Den Nordlige Krone (Corona Borealis) er et lite, men svært vakkert, stjernebilde. Den kan også by på noen flotte dobbeltstjerner (zeta og sigma CrB). Anheng i 9sterling silver gullbelagt og er matt børstet med noen små stener.


For info som ikke er relatert til kryssor så kan du slå opp stjernebilde i ordboka. Kryssord er et spill som normalt har en firkantet eller rektangulær form med et rutenett av hvite og svarte ruter. Målet er å fylle de hvite firkantene med bokstaver som former ord og setninger, ved å løse hint som leder til svar. Væren (Aries) Væren (fra latin Aries) er et stjernetegn og et stjernebilde.


Les mer om Væren Steinbukken (Capricorn) Steinbukken (på latin Capricornus) er et stjernetegn og et stjernebilde.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg