tirsdag 18. oktober 2016

Fårikål med saltkjøtt

Står på kjøkkenet for å gjøre i stnd middagen, skal lage fårikål for første gang. Men så ser jeg at mannen har kjøpt salt fårekjøtt i stedet fo fårikålkjøtt! Legg kjøttet i usaltet, kokende vann - det skal være rikelig med vann.


Svineknoke trenger noe lengre koketi ca. Dagen før du skal spise, begynner du med lammekjøttet.

Skjær av overflødig fett, kutt kjøttet i store terninger og dryss over 3-spiseskjeer salt og én spiseskje sukker. Fres løken i smør til den er myk og blank. Rør inn hvetemel og la det frese med et minutt.


Spe med kraft eller buljong. Kok opp og la sausen koke noen minutter for å bli kvitt melsmaken. Smak til med eddik, sukker, salt og pepper. Saltkjøtt med kålrotstappe.


Minimum personer bestilling.

Smelt smør og surr løken til den blir myk og blank, men ikke brun. Dryss på mel og spe med væsken. Det er ikke hver dag vi inviterer til fest eller større selskaper, og det kan være litt vanskelig å vite hvor mye kjøtt, saus eller grønnsaker en skal beregne. Her får du en veiledning.


Kayia skrev: Vet du årsaken til diettvalget? Utvalget er godt og prisforskjellen liten nå. Jeg ville anbefalt å gjøre det, s. Før den tid var navnet på denne retten “Nedlagt kål i kjøtt” eller “nedlagt kål på fårekjøtt”, og av det kan vi forstå at det var kålen som var hovedingrediensen. Norges største samling av oppskrifter på mat og drikke fra hele verden, som er nærings og allergenberegnet. Flere avanserte søk og mange gode middagstips til hverdagsmat, festmat, diettmat, allergimat og tradisjonsmat.


Så kan du bruke tiden til andre ting. Lammegryte er tingen. Og husk, jo lengre den får stå å godgjøre seg på svak varme, jo bedre blir den. Medisterkaker med kokte poteter, brun saus, ertestuing og tyttebærsyltetøy.


Fiskeboller i hvit saus med kokte poteter og karri. Potetgull i alle former.

Komler, saltkjøtt , flesk , poteter og surmelk 2. Pinnekjøtt, kålrabistappe, poteter 3. Lubbesild (røkt, salta og tørka sild) med kalde kokte poteter (Vestlandsk) 5. Nyskutt Norsk Fjellrype, rosenkål , tyttebær, poteter og fløtesaus 6. FÅRIKÅL med Amadine poteter ingen Pris: Kr. FERDIGRETTER (Uten tilbehør – leveres kald) A lle våre varmretter lages fra bunnen av med gode, ferske norske råvarer (der det er mulig). Plasser et termometer inne i skapet og hold nøye kontroll med temperaturen. I kjøleskapet må du i tillegg holde god orden og plassere de mest utsatte varene i den kaldeste delen av skapet, som gjerne er i den nederste delen.


Pakk de kalde matvarene inn eller legg dem i en ren boks med lokk, slik at de ikke forurenses, tar smak eller tørker ut. Nydelig kjekjøtt og geitekjøtt fra Gloppen i Sogn og Fjordane. VI SENDER TIL STORT SETT HELE SØR-NORGE, fra Trondheim til Lindesnes. Fra naturskjønne omgivelser i Sogn og Fjordane, nærmere bestemt Kandal i Gloppen har det blitt drevet med geiter i flere generasjoner.


I den lille bygda Kandalen med ca innbyggere går geitene ute på både våren. Tilsett resten av væsken etter etpar minutter, når du får et inntrykk av hvor tykk sausen er. Som sagt kan du fryse kjøtt i sausen, da trenger du rikelig med saus fordi kjøttet suger den til seg. Wirkola er vanskelig – å lage bule etter Pjoltergeist likeså.


Hvis det ikke jobbes mer med detaljene, kan nyåpnede Hyde i Rosteds gate i Oslo lett bli som den kjipe Mr. Hyde, mens alle lurer på hvor den gode Dr.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg