fredag 14. oktober 2016

Navnedag sverige

I Sverige er det en lang ubrutt tradisjon for å feire navnedager. Injosoft AG, som er et selskap fra Kungsbacka med lang erfaring i internettbransjen. Vi utvikler og driver et stort antall ulike nettsider og internettjenester. Dette er en liste over Sveriges navnedage sorteret efter dato.


Navnedag sverige

Listens navne er skrevet på den svenske stavemåde. Dog er listens særlige dage (f.eks. Nytårsdag og Kyndelmisse) oversat til dansk. Finn din navnedag ! Velkommen til vårt nettsted om navnedag hvor du enkelt kan søke opp din eller andres navnedag. Skikken å feire navnedag oppstod i den tidlige kristne kirken, nærmest for å redusere betydningen av fødselsdagsfeiringen.


Navnedager i januar. Feiring av fødselsdagen ble oppfattet som en hedensk og ukristen skikk. Skikken at fejre navnedag opstod i den tidlige kristne kirke, nærmest for at reducere betydningen af fødselsdagsfejringen. Denne blev opfattet som en hedensk og ukristen skik.


Navnedag sverige

At fejre dåbsdag og navnedag blev set som mere passende end at fejre den dag, man blev født ind i arvesynden. Lista över namnsdagar i Sverige i datumordning. Hoppa till navigering Hoppa till sök. Detta är en lista över Sveriges namnsdagar sorterad efter datum. En navnedag er en dag i kalenderen som er viet til ett eller flere bestemte fornavn.


Selv om helgenkulten formelt ble avskaffet da Norge ble protestantisk, blir navnene på en del viktige helgendager fortsatt brukt. Dagen er imidlertid ikke navnedag for personer med navnet Jesus i Norge. Januar regnes som dagen da Jesusbarnet ble omskåret og båret frem for menigheten, tilsvarende dagens barnedåp og dermed som den dagen Jesus fikk navn.


Navnedag sverige

Det er en utbredt misforståelse rundt. Etter Reformasjonen fall mykje av den gamle helgendyrkinga bort i Norden, og Noreg mista sin tradisjon med namnedagar. Olivia betyr oliventre eller alvehær. Jentenavnet er en feminin form av Oliver, som kan stamme fra det gammeltyske navnet Alfihar, som betyr alvehær, men kan også stamme fra det latinske ordet oliva. Sverige har av 7mandat i Europaparlamentet och företräds av den svenska regeringen i Europeiska unionens råd.


I Europeiska kommissionen sitter svenskan Cecilia Malmström , men representerar inte Sveriges, utan Europas, intressen. Sverige tillhörde länge de länder som hade den allra högsta åtföljnadsgraden av EU:s direktiv. Hermine er den feminine formen av det tyske navnet Hermann som betyr hærmann, dannet ved å legge til endelsen -ine. Grunnen til at navnedagskalenderen ble laget her, var at det så ut til å være et ønske i befolkningen om å få navnedager som i Sverige , på bakgrunn av de navnene som er mest brukt i Norge.


Navnedag sverige

Se bilder og les anmeldelser fra tidligere kunder. Fikk gave fra Livgarden! Da lille prinsesse Estelle før helgen var med og feiret mamma Victorias navnedag , fikk hun også selv en flott gave… Da mor og datter besøkte Livgarden i deres hovedkvarter på Stockholms slott, ble den lille arveprinsessen nemlig overrakt en spesiallaget gyngehest med hestedekke i Livgardens egne farger. De hadde nemlig en eldre tradisjon med navnedager enn Norge - og de hadde navnedager basert på vanlige navn - og både den svenske og finske kirken oppfordret folk til å feire navnedager fremfor å feire fødselsdager - som ble sett på som en hedensk skikk. Snart kommer Saga fra Sverige.


Ofte starter navnemoter tidligere i vårt naboland enn hos oss.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg