tirsdag 18. oktober 2016

Vondt i øvre del av ryggen gravid

I løpet av et svangerskap kan du få smerter flere steder - mellom skulderbladene, i brystkassen, nakke- og skuldersmerter, hodepine og migrene, smerter i håndledd eller ankler. Jeg opplever mer at det kan være et plagsomt symptom som innimellom krever litt mer oppmerksomhet enn man gjerne skulle ønske seg. De fleste gravide jeg følger og som plages av vondt i ryggen klarer seg ganske godt gjennom hverdagen hvis de tar litt hensyn og lytter til de signaler kroppen sender.


Opptil av alle gravide opplever vondt i ryggen når de er gravide. Få ganger i livet skjer det større forandringer i kroppen på kort ti enn under et svangerskap.

Den raskt voksende magen, ny hormonbalanse i kroppen, forandring i fysisk aktivitet, og for mange økt stress og usikkerhet påvirker ryggsøylen enormt. Når jeg sitter får jeg vondt i ryggen , rett under der hvor bhen går, kun på den ene siden. Reiser jeg meg går det over. Er snart måneder på vei og magen begynner jo å bli litt stor, men det skal vel heller gå ut over korsryggen isåfall?


Der har jeg ikke kjent noe ubehag enda. Om du har løftet tungt eller feil, kan du kjenne det i kroppen dagen etter. Men konstante plager i øvre del av ryggen som varer alt fra flere timer til flere dager, kan være utmattende.

SpJeg har vondt i øvre del av ryggen. Hva kan årsaken være? Svar: Uten mer informasjon er det umulig å gi en spesifikk diagnose, men avhengig av forhistorien (var det traume? har det vært langvarig?) så kan det være en rekke årsaker til vondt i øvre del av ryggen.


Har du derfor kjente ryggsmerter, kan det være lurt å sove i en stilling der ryggen hviler. Personer med ryggplager, som ved for eksempel spinal stenose, kan ha det bedre ved å sove på siden med hoftene litt bøyde og en pute under knærne. LES OGSÅ: Får du vondt i ryggen av treningen?


Du har altså nå plager med smerter i øvre del av ryggen , og det kjennes tildels som en svie eller en følelse av å være sliten i ryggen. Du har vært undersøkt av legen for dette, og fått til beskjed at det er muskulært. Det varierer i intensitet. Har vondt i midtre del av ryggen. Vondt i midtre eller midterste del av ryggen er synonymt med vondt i brystryggen.


Trykk her for å lese mer om det. Hvorfor får man smerter i ryggen ? Svar: Smerte er kroppens måte å si at noe er galt på. Smerten stråler av og til ned i rumpeballene, bak på låret eller til lysken.


Musklene er spendte og ryggen er stiv.

Ved akutte smerter heller ryggen ofte fremover og til en av sidene. Noen ganger kan man oppleve at korsryggsmerter er ledsaget av en sovende, stikkende eller snurrende fornemmelse. Noen får i tillegg vondt i ryggen , like ved nyrene. Jeg har i lengre tid hatt problemer med øvre del av ryggen.


Den eneste forskjellen er at jeg får vondt øverst i ryggen om jeg sitter for lenge i samme. Husk at kroppen endrer seg fra svangerskapets begynnelse til slutt, slik at øvelser som føles greie i 1. Trimester (siste seks måneder). Gravide skal prioritere øvelser som styrker kjernemuskler og øvre del av rygg.


En låsning i ryggen skiller seg fra andre former for vondt i ryggen ved at den kommer plutselig. Vanskelig å dreie på ryggen eller se til siden uten å samtidig snu hele kroppen. Smertene kan være intense og det kan være vondt å puste.


Kiropraktisk behandling av kink eller ribbelåsninger.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg