torsdag 13. oktober 2016

Folkeregistrert adresse regler

Folkeregisteret omfatter nøkkelopplysninger om alle personer som er eller har vært bosatt i Norge. Her melder du flytting, at du gifter deg eller dødsfall, endrer navn og bestiller attester. Taushetsplikten omfatter ikke opplysninger om en persons fulle navn, fødselsdato, kjønn, fødsels- og d-nummer, grunnlaget for registrert identitet etter § 3- adresse , fødeste statsborgerskap, sivilstan vergemål, stadfestet fremtidsfullmakt og dødsdato, med mindre slike opplysninger røper et klientforhold eller andre forhold som. Skal du ikke flytte, men får ny adresse – skal du ikke melde flytting For at vi skal gi informasjon som er tilpasset deg, må du svare på noen spørsmål. Hvis du ønsker posten din sendt til en annen adresse enn der du bor, kan du registrere en postadresse.


Ved delt fast boste bor barnet like mye hos begge foreldre.

Foreldrene skal treffe alle viktige avgjørelser i barnets liv i fellesskap, herunder hvilken skole barnet skal gå på. Barnet kan kun ha én folkeregistrert adresse. Den folkeregistrerte adressen vil ha betydning for hvilken skolekrets barnet sokner til. Adopsjon Adopsjoner registreres sentralt på grunnlag av meldinger fra fylkesmannen eller Statens adopsjonskontor.


Ved adopsjon blir i prinsippet alle tidligere data om den adopterte slettet fra registeret, også data om den adopterte slettes på de biologiske. Skattekontoret kan, dersom det kan dokumenteres at det foreligger fare for skade på liv, legeme eller helse, fatte vedtak om at adressen skal sperres. Nedlegges det forbud mot at adressen oppgis, skal forbudets varighet fastsettes. Forbudet bør ikke gjelde lenger enn behovet tilsier, og kan ikke vare lenger enn ett år.


Her finner du informasjon om hva begrepene betyr og hva de innebærer for barna og dere som foreldre.

Personopplysninger og adresser fra folkeregisteret. Du kan ikke søke etter adresser og personopplysninger på skatteetaten. Regler om bosted og samvær står i barneloven kapittel og 6. Foreldre som flytter fra hverandre må bli enige om hvor barnet skal bo fast på bakgrunn av hva de mener er best for barnet. Fast bosted forutsetter at forelder har foreldreansvar, enten alene eller sammen med den andre forelderen. Les mer om Foreldreansvar.


Er det noen som kjenner til reglene om folkeregistrert adresse , om jeg må bytte folkeregistrert adresse til Trondheim fordi jeg bare skal jobbe i noen måneder før jeg begynner med studier, eller om det går an å ha folkeregistrert adresse hjemme hos mamma og pappa selv om jeg bor i Trondheim uten å studere? Jeg ønsker egentlig å fortsette med å stå folkeregistrert på min barndoms adresse. Dette gjelder nye og endrede saker.


Uansett hvor mange ganger jeg flytter i Norge og utlandet er det den adressen jeg vil ha. Selv om jeg bor i flere år på et annet sted. Har jeg lov til dette? Kan man få bot etc. Da registreres du som bostedsløs, og ja det går faktisk an!


Når noen da, ønsker å søke deg opp i folkeregistret for å finne adressen din, vil det stå en kode der for at du for tiden ikke har noe bosted. Når du gjennomfører adresseendring melder du i fra om din nye adresse til de som sender deg post, slik at de kan oppdatere den informasjonen de har om deg. Dermed vil de adressere det de sender til din riktige adresse. Når du bestiller omadressering blir posten som er adressert til deg og din gamle adresse videresendt til en annen adresse.


Merk at dersom det er registrert flere enn åtte postmottakere på samme adresse , vil det automatisk være sperret for at de som er registrert på adressen kan se hvilke andre personer som også er registrert på denne adressen.

Opplysningene i Posten adresseregister benyttes til å oppdatere private og offentlige registre.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg