onsdag 5. oktober 2016

Frysetøy av jordbær

Hva er vel mer sommerlig enn rørte jordbær ? Kaldrørte jordbær er noe av det enkleste du kan lage. Du trenger bare ferske jordbær , sukker og en liten skvett sitronsaft. Rørte jordbær skal være nokså tyntflytende (tynnere enn vanlig syltetøy) og med massevis av jordbærbiter i. Nydelig å ha over vaniljeis!


Men her er ett par oppskrifter på frysetøy og syltetøy. Bæra knuses litt og røres med sukker før det fylles i passende beger og fryses. Frysetøy er rått, frossent syltetøy. Ikke bruk store enkelt porsjoner. Holder seg dårligere tint enn vanlig syltetøy.


Bærene knuses litt og røres med sukker før det fylles over i egnet fryseemballasje og fryses. For å få det tykkere, kan du tilsette et tykningsmiddel for frysetøy , men det går gjerne ut over den friske, fine smaken. Norske jordbær er godt, det er bare så synd at bærsesongen er så altfor kort.


Nest etter ferske bær, er røring og frysing muligens det beste alternativet for å kunne nyte jordbær resten av året. Kjøp kassevis når det er tilbu eller aller best: Dra på selvplukk. Hvert jordbær ble delt i fire, og hver kurv ble blandet med ca.


ZipLock poser er geniale. Bær, avling og smakskvalitet er bedre enn ´Senga Sengana´. Lyse bær med dårlig fargekvalitet for syltetøy, fin til frysetøy. Hamsen sitter godt fast. Tørke gir betydelig avlingsreduksjon i jordbær.


Frysetøy av jordbær

Ved vanning må det tas hensyn til soppsjukdommene gråskimmel og mjøldogg. I dag lager jeg litt frysetøy om sommeren, men det er ikke om å gjøre å fylle opp fryseren som før. Nå får man kjøpt greit priset frosne jordbær i butikken.


Du kan gjerne fryse ned litt større bær som jordbær , bringebær og bjørnebær hver for seg på et brett, og så legge dem over i en boks og ha dem tilbake i fryseren. Da har du sikret deg pene bær til pynt på kaker og desserter senere. Bland jordbær og sukker til frysetøy eller lag et snartkokt syltetøy i gryte. Hjemmelaget jordbærsyltetøy gir deg smaken av norske jordbær hele året. Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.


Frysetøy av jordbær

Tint frysetøy taper både næringsverdi og smak ved lengre oppbevaring. Pyntebær: En gang iblant trenger vi noen pyntebær på en kake eller dessert, så det kan være greit å ha noen bringebær eller jordbær i fryseren spesielt beregnet på dette. Penest blir det om vi fryse dem ned hver for seg på et brett. Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre!


Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. I flere år har jeg brukt fryseposer i stedet for beger eller glass da jeg rører jordbær , bringebær, blåbær og tyttebær.


Jeg bruker 4-liter poser, men har i kun to små øser med bær, klapper det flatt og knyter posen før de går i fryseren. Hjelper utrolig på plassen og raskt å tine. Jordbær hører sommeren med og er alltid godt! Skvis ut så mye luft som mulig, press dem litt flate og frys ned. Oppskrift: kg jordbær.


Mos jordbærene med en grønnsaksmoser. Ha sukkerblandingen i bærene og rør det godt sammen. Supersunne bærfristelser Her er bærene du bør spise nå.


Frysetøy av jordbær

Bær er noe av det sunneste vi kan spise. Stikkelsbær smaker godt med litt frisk mynte og jordbær med en spiseskje konjakk. Kjøp kvede på innvandrerbutikken, en slags blanding av eple og sitron. Kvedesyltetøy blir lett stivt og smaker blomster. Hvis du har hekk med svartsurbær, også kalt arunja, kan du lage frysetøy.


Merk eventuelt med type bær og dato. Rør til sukkeret er smeltet. Syltetøyet er holdbart i kjøleskap i inntil en uke eller i dypfryser opptil ett år. Det samme for syltetøy (hvis du ikke bruker konserveringsmiddel i alle fall). Om du lager det ene eller det andre kommer an på hva du liker best.


Jeg liker frysetøy best, siden bærne da ikke er kokt (koker blåbær).

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg