onsdag 5. desember 2018

Bakt søtpotet med avokado

Servér en mettende fajita med en mild smak av søtpotet. Bakt søtpotet med avokado og chevre. Tidsbruk minutter. Legg oppskrift i handlelapp. Søtpotet passer veldig godt sammen med deilig.

Har du forresten ennå ikke testet ut blomkåris, så er det et perfekt lite prosjekt nå på nyåret. Dette må dere rett og slett bare lage. Jeg har delt oppskriften på bakt søtpotet før, men denne varianten er helt klart nummer 1! Jeg bakte den på grillen og fylte den med en deilig blanding av fetaost, soltørket tomat og quinoa – for å nevne noe.


Smak til med salt og pepper. Fylt og stekt avocado med egg er en spennende rett, perfekt for deg som elsker avokado og egg. En kjapp, sunn rett som passer godt som frokost, en lett lunsj, kveldsmat eller kanskje bare som en snack sånn når som helst når man trenger sunn næring.

Server gjerne med sprøstekt bacon. Enkel oppskrift på bakt avokado med egg. Kul og enkel måte å fikse seg et snaddermåltid på, særlig om du liker stekt egg, avokado og myk konsistens.


Avokadofrukten har en deilig, nøtteaktig smak, og gir en perfekt kremete konsistens på denne avokado - og pæreisen. Hvis ikke du har ismaskin kan du kle en brødform med plastfolie og hellsmeten i formen. Sett formen i fryseren, og rør forsiktig om en gang hvert 20.


Prøv en mettende fajita med en mild smak av søtpotet. Tacosalat med bakt søtpotet , avocadokrem og limesaus Taco kan være en omstendelig affære, spesielt hvis du skal lage både det ene og det andre og det tredje fra bunnen av. Men, og det er det som er så fint: Det kan være kjempelett også. Denne næringsrike retten er vegetarisk og passer like godt å servere som siderett som til et eget måltid.


Urter som timian og rosmarin er også bestevenner med søtpotet. Sitron- eller limeskall er også gode smakstilsettere. Muskatnøtt og søtpotet er et must.


Fetaost fungerer som et deilig salt krydder hvis du smuldrer den på toppen av formen etter at den er bakt ferdig. Oppskrift på bakt søtpotet.

Hei og tusen takk for ein fantastisk fin matblogg. Hadde torsk med chorizosalsa og potet og pastinakkpurre i går, helt fantastisk godt. Etter middagen kom naboen med kg kveite, så nå lurer jeg på om jeg kan gjøre det samme med kveita, men den trenger jo som kjent masse salt for å bli god…. Bakt potet er en skikkelig retro klassiker som mange nok forbinder med det glade åttitall. Poteten ble gjerne pakket inn i aluminiumsfolie, før den ble bakt og servert - litt tørr - med en plastikkgaffel stikkende ut av toppen.


Ta ut brettet med bakt søtpotet når den er myk. Sett det inn i ovnen og skru på vifte, gjerne med grillfunksjon. Her kan det fort bli svidd. Det tar vanligvis under minutter.


Søt, god og utrolig sunn grønnsak. Jeg bruker denne hele tiden når jeg lager babymat. En skikkelig supergrønnsak! En perfekt bakt søtpotet i kombinasjon med vårløk, chili, bacon og rømme er så mye mer enn assosiasjoner til nattmat og mais i skjegget! Kalium bidrar til nervesystemets og musklenes normale funksjon, det bidrar til å opprettholde normalt blodtrykk også.


Altså: Kalium er motvekten til natrium i kroppen når det gjelder blodtrykksregulering. Kaliumsalt er med på å holde blodtrykket normalt, mens for mye natrium kan øke det. Smashed avokado med fetaost og posjert egg.


No words needed for denne oppskriften utenom, PRØV DEN! Planten stammer trolig fra Sør-Amerika, men kjennes ikke lenger i vill tilstand. Lise Finckenhagen lager vegetarmat. Det er ingen produksjon av søtpotet i Norge.


Med både søtpoteter og kikerter i ovnen har du god tid til å lage dressing og gjøre klar det du vil ha til servering.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg