tirsdag 11. desember 2018

Feber som kommer og går barn

Presise og raske termometer for måling av feber. For de fleste barna med periodisk feber -syndrom kommer feberepisodene med intervaller på til dager, mest typisk er dager, og hvert barn har ofte et svært regelmessig mønster. Feberen varer i tre til fem dager.


For hva er høy feber , og hva er forskjellen på når små barn har feber og når større barn har feber ? En vanlig regel for foreldre er at man oppsøker lege dersom barnet har hatt feber over tre dager, men det vesentlige er alltid barnets allmenntilstand.

I de fleste tilfeller er feber et tegn på infeksjon, men barn som har vært svært aktive, eventuelt som har skreket mye, kan få litt økt temperatur uten å ha infeksjon. Feber er et vanlig symptom hos barn. Barn får lettere feber enn voksne. C er for eksempel vanlig ved forkjølelse, og barn kan også få feber uten å være særlig. Hvis det har diare og oppkast kommer feberen fra en infeksjon i. Periodisk feber -syndrom er en sykdom som rammer barn , og som karakteriseres ved.


Enhver alkoholikers drøm er å kunne drikke kontrollert, men det går ikke. Etter en halv til to dager kommer utslettet som ofte.

Her borte er det noe som går nå. Når man setter febernedsettende vil jo variere fra barn til barn. Noen får lett høy feber andre ikke. Noen blir fort grinete og utkjørte av feber andre ikke.


Hadde Vesla fått i feber hadde ho fått febvernedsettende for lenge siden. Ho blir grinete på 3og ligger som slakt på 32. De kan være grinete og virke yngre enn de er. Les for dem, lek med dem og vær hos dem.


Når er feber kritisk? Det er ikke tidspunktet å oppdra dem. Observer dit barn og bruk sunn fornuft. Infeksjoner og betennelser er andre eksempler som kan gi feber.


Små barn får lettere feber enn voksne, og feberen kan fort bli høy. Når små barn har feber er allmenntilstanden langt viktigere enn selve temperaturen. Dersom et barn ikke har andre problemer med feber , for eksempel at det ikke får i seg væske, så trenger man ikke bruke febernedsettende medisiner, sier barnelegen. Revhaug understreker samtidig at det er viktig å huske på at alle barn med feber som er under måneder skal ses av lege og vurderes.


Så kan du også ha et barn som har i feber og virker helt medtatt, orker lite og bare vil legge seg.

Allmenntilstanden er viktigere enn om det er snakk om eller i feber , sier Aukrust. Er man i tvil, kan man kontakte lege. Dersom du går i lengre tid med noe som føles som feber , kan det være uttrykk for en betennelse.


Siden feber også kan skyldes farlige infeksjoner, er det viktig å passe godt på den som er syk. Overvåk BLÅ og let etter faretegn jevnlig (også om natten) dersom årsaken til feberen er uklar. Alle som har feber , trenger å drikke mye for ikke å tørke ut.


Sykdom hos barn går som regel raskt over og de blir seg selv igjen. Det viktiga är hur barnet mår i övrigt. Vondt i øret er også vanlig. Etter ½-dager kommer utslettet som ofte er tydelig med hissig rød farge i ansiktet, men med påfallende blekhet rundt munnen. Utslett finnes også i nakken, på overkroppen, i lyskene og rundt kjønnsorganene.


Barn tåler som regel feber godt, og feberen går oftest over av seg selv. Antibiotikabehandling er bare nødvendig dersom legen finner en bakterieinfeksjon som tilsier slik behandling. Skyldes feberen en virusinfeksjon, vil ikke antibiotikabehandling hjelpe på plagene eller gjøre barnet fortere friskt.


Dette er ofte infeksjoner som går over av seg selv og man. Ved behov for rask, enkel og trygg legehjelp kan du kontakte lege på nett. Dersom du har et lite barn som får hosteserier som kommer raskt etter hverandre, etterfulgt av en pipende lyd.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg