onsdag 26. desember 2018

Tale til brudgommen fra mor

Brudens foreldre holder også ofte velkomsttalen, men noen ganger overtar brudgommen denne oppgaven. En tale fra foreldrene til brudgommen er ikke like viktig, og her kan man til nøds klare seg med en sang i stedet for tale. Kronprins Haakons far taler.


Her er en oversikt over det kong Harald sa til Haakon og Mette-Marit i den talen han holdt. Your Majesties Your Royal Highnesses Your Excellencies President of the Storting Ladies and Gentlemen Dear Bride and Groom. Velkommen til utenlandske gjester.

Vi setter pris på at dere ønsket å dele denne spesielle dagen. Bryllupstale fra brudgommens mor : Mor holder en fin tale til sin sønn og nye svigerdatter. Gode ord og til lykke med fremtiden. Legg inn personlige historier og du har en kjempeflott tale. Du har jo rukket å bli godt voksen, og jeg må tilstå at jeg nå er glad for at ungkarslivet ditt er over.


Om du vil se noen eksempler på hva som finnes av taler fra brudgommen så har vi skrevet en mer utdypende artikkel med eksempler her Trykk her for å lese mer om taler fra brudgommen Da kan det være supert å kunne få litt hjelp til å finne de riktige ordene som skal fremføres til kvinnen i hans liv. Jeg holdt tale til min mann, men brukte ikke noen props. Holdt bare en vanlig tale , hvor jeg fortalte om de egenskapene han hadde som var årsaken til at jeg giftet meg.


Med et litt humoristisk tilsnitt.

Fordelen med å holde tale som brud er at det ikke er noen regler for hvordan en slik tale skal være. Sjette bryllupstaler er Brudens tale. Hun bør tale til brudgommen med pårørende, og andre i familien eller venner som betyr og har betydd mye for henne. KLIKK HER FOR Å BESTILLE! Deretter følger eventuelt taler fra brudens mor , fra brudgommens mor , fra søster, fra bror, fra besteforeldre, faddere og annen slekt.


Siste tale er Takk for. Fantastisk fin tale og fantastisk fint bryllup! Blir helt matt av mange mennesker her inne…. Trenger ikke ta alt i talen bokstavelig….


Når mor eller far holder en tale til bruden – så er denne talen samtidig en tale til begge. Men uansett hva man skal skrive gjør det oppgaven enklere og talen bedre om man begrenser hva man skal si noe om. Du trenger for eksempel ikke ta hele livet fra vigge til nåtid. Hva med å konsentrere seg om en kort tidsepoke, hendelser eller noen egenskaper som symboliserer personen som helhet? Leikvoll til Kvinneguiden.


Ikke til gjestene Ingvild Storvand Wivel, tekstforfatter ved tekstforfatter. Første taler ut er brudens far, eller den som er nærmest bruden. Talen avsluttes med en skål for brudeparet der alle gjestene reiser seg.


Talen startes med et kort tilbakeblikk på brudens barndom og skryter av hennes gode egenskaper, og gjerne nevner hennes mindre gode egenskaper med et smil om munnen. Dette er talen fra brudgommen til bruden.

Deretter ønskes brudgommen velkommen til familien og sier noe om de egenskapene de setter pris på ved ham. Denne talen holdes etter brudens forlover. Disse talene er veldig likestilt og har store muligheter. Her kommer det ofte frem mange gode historier og hendelser som du har opplevd sammen med brudgommen. Lag god stemning i bryllupet.


Når du skal holde denne talen så må du ha forberedt deg godt. SIDE2): De fleste forbinder bryllup med lange taler , tre retter, hvite duker og en del tårer. Det trenger imidlertid ikke alltid å være sånn.


Med litt kreativitet kan du få opp stemningen, spille musikk, og samtidig gi både bruden og brudgommen alle lykkeønskninger du vil. Flot at du kunne klare både at være nybagt mor til studere og tage kørekort – det var meget imponerende. I har indført at vi alle sammen mødes 1. Si det du har på hjertet. Du behøver ikke ta med absolutt alt. Både for å holde deg oppreist og ikke besvime, men også for å ta pauser.


Ofte er det viktigste i en tale det som ikke blir sagt. Stillheten blir en god kontrast til ordene du leverer fra deg.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg