tirsdag 11. desember 2018

Barnehagelærer lønn 2018

Som barnehagelærer bruker du din faglige, pedagogiske og etiske kompetanse for å legge til rette for at barnegruppa og det enkelte barnet er trygt. Du ser barnas individuelle styrker og behov, og sørger for at de opplever mestringsfølelse. Husk at du kan forhandle på lønn når du blir ansatt.


Ta kontakt med Utdanningsforbundets tillitsvalgte på arbeidsplassen din eller fylkeslaget ditt for å få informasjon om lønnsnivået. Se også vår brosjyre: Lønn ved tilsetting. En av de viktigste oppgavene for Utdanningsforbundet er å jobbe for at medlemmene skal ha bra lønn og gode arbeidsvilkår. Her finner du det du trenger å vite om for eksempel tariff, lønnsoppgjør, tariffavtaler, pensjon. Barnehagelærer og lønn Startlønnen for nyutdannede barnehagelærere er pr.


Lønnen som barnehagelærer varierer fra kommune til kommune og fra kommunale barnehager til private barnehager. Det er derfor ikke så lett å si nøyaktig hva du vil få i lønn som barnehagelærer. Bruk av masterkompetanse Partene skal kartlegge status rundt bruk av masterkompetanse, og identifisere på hvilken måte slik kompetanse kan benyttes i PBL-barnehagene fremover, for å gi best mulig kvalitet til barna.


Arbeidsretten avsa 16. Begge kodene omfatter de som etter barnehagelovens begrepsbruk omtales som pedagogiske ledere. Lønnstabellen for hovedtariffavtalen i KS viser minste garantilønn i stillingene, dvs. Vi anbefaler at du setter deg inn i hovedtariffavtalen og andre avtaler som gjelder for din arbeidsplass. PBL har inngått tariffavtale med Delta.


Denne avtalen gjelder for Deltas medlemmer som er ansatt i disse barnehagene. Lønn : Dette er de dårligst betalte yrkene Disse yrkene gir lavest lønn. Sjekk hvor mye du får i feriepenger Feriepengene blir beregnet ut ifra hvor mye du tjente i fjor. Kvinner tjener i snitt prosent mindre enn menn Når norske menn har tjent 1kroner, har kvinner i snitt fått kroner og øre. Pedagogikk er et gjennomgående fag i studiet og veiledet praksis er en stor del av utdanningen.


De to første årene har utdanningen lik oppbygging ved alle utdanningsinstitusjonene, likevel kan de ulike utdanningsinstitusjonene tilby forskjellige retninger for faglig fordypning. Vil du bidra til en god barndom i et godt læringsmiljø er dette utdanningen for deg. Barnehagen er det første trinnet i et langt utdanningsløp og som barnehagelærer legger du grunnlaget for barns livslange læring.


CSS-filen ble ikke lasted ned korrekt, skjermleseren støtter ikke CSS, eller din versjon av Internet Explorer er for gammel for dette nettstedet. I tillegg til lønn , regulerer tariffavtalene også bestemmelser om for eksempel arbeidsti ansettelser, ferie, sosiale rettigheter og pensjon. PBL (Private Barnehagers Landsforbund) er en landsomfattende interesse- og arbeidsgiverorganisasjon for private barnehager.


Ja, det er et viktig krav for Fagforbundet at alle skal ha lik lønn for likeverdig arbeid. Vi er imot forskjellsbehandling uansett om begrunnelsen er kjønn eller annet. Det er fortsatt langt igjen til at kvinner og menn har lik lønn for arbeid av lik verdi.


Siden en massiv majoritet også er kvinner, har denne gruppen også nytt godt av bestrebelser på å oppnå likere lønn mellom menn og kvinner. For å jobbe som barnehagestyrer kreves utdanning som barnehagelærer eller annen høgskoleutdanning som gir barnefaglig og pedagogisk kompetanse. Mange styrere har også videreutdanning innen ledelse.


De som arbeider etter turnusplan får kroner i tillegg pr time for ordinært arbeid mellom kl 17. I dag er tillegget forskjellig etter lønn. Endringen trer i kraft fra 1. Lønn og avtaler for ansatte i statlige virksomheter. Lønnsoppgjøret i NHO (frontfaget) Etter mekling ble partene enige 8. Få med deg resultatet i NHO.


Grunnskolelærere er lærere i grunnskolen, og spesialiserer seg til å jobbe med 1. Som grunnskolelærer skal du tilrettelegge for læring, utvikling og gode holdninger hos barn og unge. Vet du hva en barnehagelærer er? Det er den som gjenkjenner og dekker et barns behov for trøst og omsorg, slik at barnet opplever trygghet og kjærlighet selv om mor, far og andre foresatte ikke er tilstede.


En barnehagelærer er den som lærer barnet å ta del i leken med de andre, slik at barnet utvikler forståelse for samspill og samarbeid.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg